Viking Kahramanı Ulv Galiciefarer'la ilgili iddia

Viking Kahramanı Ulv Galiciefarer'la ilgili iddia

Danimarka'da bir mezar alanının, Kral Valdemar'ın büyük dedesi efsanevi Viking şefi Ulv Galiciefarer'in mezarı olabileceği iddia edildi.

Vesthimmerlands Müzesi küratörlerinden Arkeolog Bjarne Henning Nielsen, 1157-1182 yılları arasında hüküm süren Danimarka Kralı Valdemar'ın büyük dedesi olan ünlü Viking şefi Ulv Galiciefarer'in mezarını bulduğuna inanıyor.

Jutland'da Næsby civarında, soylu şovalyelerden oluşan atalarından torunlarına miras kalan özel arazideki mezar yerinin, Viking şefi Ulv Galiciefarer'in gömüldüğü arazi olabileceği iddia ediliyor.

Ulv Galiciefarer efsanevi Viking lideri ki sözlü anlatılara göre o 11. yüzyılın başlarında,
Kuzey İspanya'daki Galiçya'ya yağma
saldırıları gerçekleştiriyordu. Bu efsanelerin kaydedildiği yazılı edebiyat metinlerinde 2009 yılında
"Danimarka'nın kucağı" ifadesine rastlayan Arkeolog Bjarne Henning Nielsen, o andan itibaren gösterdiği toprak parçasının ünlü Viking liderine ait olabileceğine inanıyor.

Arkeolog Nielsen "Bu sadece bir teori ancak birileri bunu dillendirmek zorundadır" diyor.

Kraliyet cenaze töreni

The Copenhagen Post gazetesinde yayınlanan Ray w. imzalı habere göre; Krallığın yokluğunda bir bölgeyi veya adlandırılmayan ülkeyi kontrol eden viking kahramının görkemli bir cenaze töreni ile gömülmesi gerektiğini savunan Nielsen, yıllardır Danimarkalıların mezarlarını incelediğini, gömü yöntemlerini analiz ettiğini ve elde ettiği birikimle şu an üzerinde çalıştığı mezarın önemli bir kişiye ait olduğuna inandığını söylüyor. 

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar