Vietnam'da cenin pozisyonda gömülmüş 10 bin yıllık iskeletler bulundu

Vietnam'da cenin pozisyonda gömülmüş 10 bin yıllık iskeletler bulundu

Vietnam Arkeoloji Enstitüsü arkeologları, Ha Nam Eyaletinin Kim Bang Bölgesi’ndeki Tam Chuc Pagoda Kompleksi’ndeki arkeoloji kazılarında ülkede bugüne dek bulunan en eski insan iskeletleri ile karşılaştılar.

Vietnam’ın kuzeyindeki Ha Nam Eyaletinde,  ülkede şimdiye kadar ortaya çıkarılan en eski insan kalıntıları ortaya çıkarıldı.

Vietnam Arkeoloji Enstitüsü arkeoları bu yıl  Mart ayında Kim Bang Bölgesi’ndeki Tam Chuc Pagoda Kompleksi’nde iki mağarada Mart paleontolojik dönem kalıntılar keşfetmişti.Arkeolojik kazı alanında bulunan taş aletlerin yaklaşık 15 bin yılllık olduğu tahmin edliyor ve küçük ebatlı olması dikkat çekiyordu.

Aynı alanda sürdürülen kazılarda cenin pozisyonda gömülmüş üç çocuk ve yetişkin insanlara ait iskeletler bulundu. İskeletlerin gömüldüğü alanda yumuşakça kabukları ve küçük yırtıcı hayvanlara ait dişler de ortaya çıkarıldı. 

Mai Thanh Chung, “Vietnam’da 10.000 yıl öncesine ait insan kalıntıları ilk kez keşfedildi” dedi.

Öte yandan alanda  MÖ 1000’den MS birinci yüzyıla karar Vietnam’ın Kızıl Nehir vadisinde gelişen Dong Son kültürüne ait kalıntılar da ortaya çıkarıldı.


Benzer Haberler & Reklamlar