Üsküdar Antikacılar Çarşısı törenle hizmete açıldı

Üsküdar Antikacılar Çarşısı törenle hizmete açıldı

Üsküdar Belediyesi, Mimar Sinan Meydanı’nda ilçenin tarihi dokusunu anımsatan ve Üsküdar’ın tarihi mirasından izler taşıyan Antikacılar Çarşısı’nı hizmete açtı. Çarşıda, toplumsal yaşamın farklı dönemlerini temsil eden eşyaların, kıymetli antika parçaların satışa sunululuyor.

Antikacılar Çarşısı,  Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,  İstanbul Antikacılar Derneği Başkanı Abdülbaki Şimşek, eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce , Prof. Uğur Derman, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan ve vatandaşların katıldığı programla açıldı. 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Antikacılar Çarşısının 60-70 yıla yakın bir geçmişi olduğunu söyledi.

Antikacılar Çarşısında mezatların gerçekleştireceğini dile getiren Türkmen, “Üsküdar’ın şanına yakışır bir antikacılar çarşısı oluşturmak bizim içimizde bir ukte idi. Böylece burası tam bir kültür sanat merkezi haline geldi. Önümüzdeki ay Eski Mimar Sinan Çarşısında da Sahaflar Çarşısı’nı açacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Türkmen, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’a hat yazısından oluşan bir tablo hediye etti.


Benzer Haberler & Reklamlar