Uluslararası Orhan Gazi Sempozyumu sona erdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen, yurt içinden ve dışından akademisyenlerin katıldığı "Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü" sempozyumu sona erdi.

Başiskele ilçesinde bir otelde düzenlenen ve Türkiye'nin konusunda seçkin akademisyenlerinin katıldığı ve farklı konuların ele alındığı sempozyum değerlendirme oturumunda konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İlhan Şahin, sempozyumun uluslararası düzeyde olduğunu ifade etti.

Ehil kişilerce yapılan sempozyumla tarihi bir geleneğin başladığını belirten Şahin, yapılan organizasyonla yerel değil evrensel bir sempozyumun sunulduğuna vurgu yaptı.

Şahin, sempozyumun adıyla müsemma olmasından dolayı memnun olduğunu ifade ederek, "Her yıl Kocaelili bir büyüğümüzün adını, kentin tarihi ve kültürünü taşıması bir geleneğin devamını temsil ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin işi ehline vermesi sempozyumun kurumsallaştığını gösteriyor. Arzum bu işin devam etmesi yönündedir. Burada yapılan sempozyum aslında ülkemizde yapılacaklara bir örnek." şeklinde konuştu.

Yurt içi ve dışından önemli katılımların gerçekleştiğine işaret eden Şahin, böylece sempozyumun evrensel özelliğini de kazandığını kaydetti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal da AA muhabirine yaptığı açıklamada, sempozyuma yaklaşık 200'den fazla akademisyenin katıldığını, çok sayıda kent tarihiyle ilgili tebliğ sunulduğunu söyledi.

Gençlerin, kent tarihindeki kurucularını bilmediğini ifade eden Yeşildal, "Gençleri kentin kurucularıyla buluşturmak istiyoruz. Gençler, sempozyumla ilk defa bu kentin kurucularını duydular. Sempozyum yerel tarihi anlatıyor gibi dursa da bu beyler bir imparatorluğun kurucularıdır. Dolayısıyla biz hem kent külliyatını oluşturup hem de ulusal ve uluslararası tarihe katkı veriyoruz. Kalite düzeyi yüksek olan bir sempozyumu tamamlamış olduk."

Konuşmaların ardından Şahin, Yeşildal ve diğer protokol üyeleri, katılımcılarla fotoğraf çektirdi.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar