TÜRSAB Kültür Turizmi Sohbetleri'nde Laodikeia Antik Kenti anlatılacak

TÜRSAB Kültür Turizmi Sohbetleri'nde Laodikeia Antik Kenti anlatılacak

Arkeolog Prof. Dr. Celal Şimşek, 24 Mayıs’ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Marmara Salonu’nda gerçekleştirilecek TÜRSAB Kültür Sohbetleri Söyleşi serisinin üçüncüsünde, Kültür Turizminin Parlayan Güneşi Laodikeia başlıklı bir konferans verecek.

FEST Travel Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Pekin’in başkanlığında faaliyet gösteren TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Komitesi’nin yürüttüğü TÜRSAB Kültür Sohbetleri’nin yeni oturumu Anadolu’nun özel mirası Laodikeia antik kenti üzerine yapılacak.

Kültür Sohbetleri Söyleşi serisinin üçüncüsü Kültür Turizminin Parlayan Güneşi Laodikeia başlığıyla 24 Mayıs’ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Marmara Salonu’nda gerçekleştirilecek. 17.00 - 19.00 saatleri arasındaki bu söyleşide değerli akademisyen Prof. Dr. Celal Şimşek kültür meraklılarıyla buluşacak.

Denizli İli'nin 6 km. kuzeyinde yer alan Laodikeia’daki arkeoloji kazıları 16. yılına girerken bölgede yaşamın M.Ö. 5500’e kadar uzandığı ve Laodikeia’nın Roma ya da Grek kenti değil, Anadolu insanının kurduğu bir şehir olduğu ortaya koyulmuş durumda.

2013'te UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan ve 2016 yılında Avrupa Kültürel Miras Kuruluşları Federasyonu tarafından ödüle layık görülen Laodikeia antik kentinin UNESCO Kalıcı Kültür Mirası Listesi’ne girmesine yönelik çalışmalara devam edilirken Prof. Dr. Celal Şimşek bizi saklı kalmış bu hazineye keyifli bir yolculuğa çıkaracak.

Bu söyleşiyle Anadolu’nun en özel antik kentlerinden birini derinlemesine tanıyacak, kültürel mirasımızın bize sunduklarını görecek ve alanında uzman akademisyenlerden dinleyeceksiniz.

Katılımın ücretsiz olduğu söyleşiye rezervasyon yaptırmanız gereklidir.

Rezervasyon için https://www.tursab.org.tr/duyurular/kultur-turizminin-parlayan-gunesi-laodikeia-1 adresini kullanabilirsniz.


Benzer Haberler & Reklamlar