Türkiye’de Antropoloji'nin durumu Ulusal Antropoloji Kongresi'nde irdelenecek

Türkiye’de Antropoloji'nin durumu Ulusal Antropoloji Kongresi'nde irdelenecek

Antropoloji Derneği, IV. Ulusal Antropoloji Kongresi'ni 17-18-19 Ekim 2019 tarihlerinde, Teşvikiye’deki İTÜ Maçka Kampüsü Sosyal Tesislerinde '2000’li Yıllarda Türkiye’de Antropoloji' başlığı ile gerçekleştirecek.

Prof. Dr. Bahadır Güvenç'in anısına gerçekleştirilecek IV. Ulusal Antropoloji Kongresi'nde antropolojinin ve sosyal bilimlerin 2000’li yıllardaki durumu gözden geçirilerek, sorunlaerı ele alınacak.

Antropoloji Derneği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada; "2000’li yıllar, çeşitli krizlerin ve dönüşüm taleplerinin belirlediği teknolojik gelişmeler dolayısıyla bilginin biçimlerinin bambaşka bir sürece evrildiği bir dönem olmasıyla öne çıkmaktadır. Ayrıca neoliberal politikaların hakimiyeti üzerinden yeni kültürel ve toplumsal örüntülerin oluşması da bu dönemi nitelemektedir.  Bu dönem, sosyal bilimler için de güncel konu başlıklarının yanı sıra disiplinin kendi sorunlarını tartıştığı bir dönem olmuştur. Bu bağlamda kongrede, günümüz sosyal antropolojisinin gündemi ve çalışma alanları kadar diğer sosyal bilim disiplinlerinin de meselelerine yer verilecektir. Yeni yönelimler, yeni boyutlar, toplumsal sorun alanlarının değişen özellikleri, göç, toplumsal cinsiyet, sağlık, ekonomi, yemek kültürü gibi konulara odaklanılacak olan IV. Ulusal Antropoloji Kongresi, antropolojinin ve sosyal bilimlerin 2000’li yıllardaki durumu, meselelerinin ele alınacağı, ilgi duyan herkese açık bir platform olarak izleyicilerini beklemektedir" denildi.

Antropoloji Kongresi Programı ve Sunulacak Bildiriler


Benzer Haberler & Reklamlar