Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu burslarına başvuru tarihi açıklandı

Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu burslarına başvuru tarihi açıklandı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu tarafından sosyal ve beşerî bilimler alanlarında öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerine karşılıksız yurt içi eğitim bursu verilecektir.

  Türk Tarih Kurumu tarafından 2023 yılı Ocak ayı itibarıyla verilecek yurt içi eğitim bursları için başvurular 4-15 Kasım 2022 tarihleri arasında alınacak

Türk Tarih Kurumu'nun açıklamasına göre;  Başvurular www.turkiye.gov.tr adresinde yer alan e-Hizmetler bağlantısında bulunan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu başlığı altındaki uygulamadan yapılacak.

BURSİYERLİK ŞARTLARI

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2. Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,

3. Burs Yönetmeliği ve burs ilanında yer alan, Yönetim Kurulunca belirlenmiş şartları taşıyor olmak. 

LİSANS BURSLARI

YKS Başarı Sıralaması Bursu: Üniversitelerin tarih, tarih eğitimi ve tarih öğretmenliği bölümleri ile Yönetim Kurulu tarafından belirlenen sosyal bilim bölümlerinde öğrenim gören lisans öğrencilerine verilen burs türüdür. Bursa, belirtilen bölümlerden birine burs duyurusunun yapıldığı yılda yerleşmiş olmak ve ilk üç tercihinden birine yerleşmiş olmak şartlarını yerine getiren öğrenciler başvurabilmektedir. YKS başarı sıralamasında ilk 1-1000 arasında yer alanlara aylık 2.000 TL, 1001-5000 arasında yer alanlara aylık 1.500 TL, 5001-15000 arasında yer alanlara ise aylık 1.000 TL olmak üzere üç kademede YKS başarı sıralaması bursu verilmektedir.

Yerleştirme Sıralaması Bursu: Burs duyurusunun yapıldığı yılda üniversitelerin tarih, tarih eğitimi ve tarih öğretmenliği bölümlerine yerleşmiş olup YKS puanıyla öğrenim gördüğü bölüme birinci sırada (en yüksek puan ile) yerleşen lisans öğrencilerine verilen burs türüdür. Yerleştirme sıralaması bursuna hak kazanan bursiyerlere aylık 1000 TL burs verilmektedir.

Çift Ana dal/Yan dal Bursu: Tarih bölümünde öğrenim görmekte olup her yıl Yönetim Kurulu tarafından belirlenen sosyal bilimler veya yabancı dil bölümlerinden birinde çift ana dal/yan dal programına kayıtlı olan ya da belirlenen sosyal bilimler veya yabancı dil bölümlerinden birinde kayıtlı olup tarih bölümünde çift ana dal/yan dal programına kayıtlı olan lisans öğrencilerine verilen burs türüdür. Çift Ana dal/Yan dal Bursu, her yıl Yönetim Kurulu tarafından belirlenen not ortalamalarına göre aylık 1000 TL, 1500 TL ve 2000 TL olmak üzere üç kademede verilmektedir.

YÜKSEK LİSANS BURSU

Sosyal ve beşerî bilimlerde ülke için öncelikli konularda Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan projelere katılacak ve tez konularını bu projeler çerçevesinde belirleyecek yüksek lisans öğrencilerine verilen burs türüdür. Bursiyerler lisans mezuniyet notu, ALES puanı, yabancı dil sınavı puanı ve mülakat puanının ortalaması alınarak belirlenmektedir. Yüksek lisans bursuna hak kazanan bursiyerlere aylık 2500 TL burs verilmektedir. Bursiyerlerin hazırladıkları yüksek lisans tezlerinin telif hakları Türk Tarih Kurumuna aittir.

DOKTORA BURSU

Sosyal ve beşerî bilimlerde ülke için öncelikli konularda Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan projelere katılacak ve tez konularını bu projeler çerçevesinde belirleyecek doktora öğrencilerine verilen burs türüdür. Bursiyerler yüksek lisans mezuniyet notu, ALES puanı, yabancı dil sınavı puanı ve mülakat puanının ortalaması alınarak belirlenmektedir. Doktora bursuna hak kazanan bursiyerlere aylık 3000 TL burs verilmektedir. Bursiyerlerin hazırladıkları doktora tezlerinin telif hakları Türk Tarih Kurumuna aittir.

Burs verilecek lisans programları, kontenjanları ve başarı şartlarına ilişkin bilgiler aşağıda linkleri bulunan tablolarda yer alıyor.

2023 Lisans Burs İlanı

2023 Lisansüstü Burs İlanı

İletişim:

Lisans için: burslisans@ttk.gov.tr
Yüksek lisans için: bursylisans@ttk.gov.tr
Doktora için: bursdoktora@ttk.gov.tr


Benzer Haberler & Reklamlar