Tokat'ın Gastronomi Mirasına Yolculuk lezzetleri arkeolojik bulgularla tatlandırıldı

Tokat'ın Gastronomi Mirasına Yolculuk lezzetleri arkeolojik bulgularla tatlandırıldı

Tokat'taki Komana Pontika Antik Kenti'nde süren arkeoloji kazıları, kentin tarihi yanı sıra gastronomi mirasına ilişkin de bilgiler sunuyor.

Komana Pontika Antik Kenti Arkeoloji Kazı Başkanı Prof. Dr. Burcu Erciyas,  antik kentteki kazı çalışmalarını bu yıl da sürdürdüklerini söyledi.

Kazı çalışmalarında geçmiş yıllarda kömürleşmiş buğday, arpa, üzüm, kayısı, badem ve ceviz ile tavuk, koyun ve keçi kemiklerine ulaşıldığını belirten Erciyas, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile Komana Antik Kenti Kazısı iş birliğiyle Osman Paşa Konağı Uygulama Mutfağı'nda antik kentteki arkeolojik araştırmalarının 20. yılı kapsamında "Tokat'ın Gastronomi Mirasına Yolculuk" başlığı altında etkinlik düzenlediklerini anlattı.

Bu kapsamda "Michelin Bib Gourmand" ödüllü "Sade Beş Denizler Mutfağı Nişantaşı"nın şefi Deniz Şahin'in, Komana kazısında ortaya çıkarılan ve Danişmend/Selçuklu dönemine tarihlenen bitki ve hayvan kalıntılarından esinlenerek ye.mekler yaptığını dile getiren Erciyas, "OKA İl Koordinatörü Mehlika Dicle önderliğinde Tokat'ın gastronomi şehri olarak ulusal ve uluslararası alanda daha güçlü yer almasına yönelik OKA destekli çalışmalar, Komana kazısı ile işbirliğinde devam edecek." dedi

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar