Tokat Şehir Müzesi'nin açılışı kentin kültür hayatını hareketlendirdi

Tokat Şehir Müzesi'nin açılışı kentin kültür hayatını hareketlendirdi

3 bin metrekare kapalı alana sahip 3 katlı bina hizmet veren Tokat Şehir Müzesi'nin en alt katında 16. yüzyıla ait yaşayan bir Osmanlı Çarşısı, üst katında kentin tarihini yansıtan fotoğraf arşivleri, en üst katında ise Tokat'ın geçmişten günümüze önemli şahsiyetlerinin heykelleri yer alıyor.

Tokat Belediyesince, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı desteği ile yaptırılanve 18 Şubat'ta tarihinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla resmi açılışı yapılan Tokat Şehir Müzesi'ni 3 ayda 35 binden fazla kişi ziyaret etti.

Müzede görevli arkeolog İbrahim Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşınmaz kültür varlıklarının yoğunlukta olduğu tarihi Sulu Sokak'ta bulunan müzenin burada önemli bir ihtiyaca karşılık verdiğini dile getirdi.

Tokat Şehir Müzesi 3 bin metrekare kapalı alana sahip ve 3 katlı

Ramazan olmasına rağmen yerli ve yabancı ziyaretçilerin müzeye ilgi gösterdiğine işaret eden Çetin, şunları dile getirdi: "Müzemiz 3 bin metrekare kapalı alana sahip 3 katlı bir bina. En alt katında 16. yüzyıla ait yaşayan bir Osmanlı Çarşısı var. Burada bakırcılardan, yazmacılara kadar 12 geleneksel el sanatları, heykeller ve eşyalarıyla yaşatılıyor. Üst katında kentin tarihini yansıtan fotoğraf arşivleri yer alıyor. En üst katında ise Tokat'ın geçmişten günümüze önemli şahsiyetlerinin heykelleri var."

Gazi Osman Paşa, İbni Kemal, Danişment Melik Ahmet Gaz,  Tokat Şehir Müzesinde tanıtılıyor

Çetin, müzede etnografik eserlerin de sergilendiğini ifade ederek, şöyle dedi: "Müzemizde geçici sergi salonları da yer alıyor. Müze Tokat'ın 500 yıllık tarihini yansıtmaya çalışıyor. Tokat'ın önemli şahsiyetleri de müzemizde yer alıyor. Gazi Osman Paşa, İbni Kemal, Danişment Melik Ahmet Gazi, Prof. Dr. Nurhan Atasoy gibi Tokat başta olmak üzere tarihe iz bırakan kişiler yansıtılıyor. Bunun yanı sıra çocuklar ve gençler için müzemizde görsel ve eğitici stantlar kullanıldı. Müzemize olan ilgi bizleri sevindiriyor.18 Şubat 2019 tarihinde açılan müzemizi 35 bini aşkın yerli ve yabancı ziyaretçi gezdi. Yaz sezonunda bu sayının daha çok artmasını bekliyoruz."

AA


Benzer Haberler & Reklamlar