Thyateira antik alanı yol sütunları ayağa kaldırılacak

Thyateira antik alanı yol sütunları ayağa kaldırılacak

Kültür Bakanlığı, Manisa Valiliği, Adnan Menderes Üniversitesi ve Akhisar Belediyesi arkeoloji kazılarının sürdüğü Thyateira antik alanındaki yol sütunlarını ayağa kaldırmak için elele verdi. Manisa ve Akhisar tarihi ve kültürü kadar İnanç Turizmine de hizmet edecek Tepe Mezarı Sütünlu Yolların Ayağa Kaldırılma Projesi törenle imzalandı.

Manisa şehir merkezindeki Thyateira (Tepe Mezarı) antik alanındaki arkeolojik kazı çalışmaları; Manisa Valiliği, Adnan Menderes Üniversitesi ve Akhisar Belediyesi arasındaki protokol çerçevesinde 2011 yılından bu yana devam ediyor.

Projenin ikinci aşamasında Akhisar tepe mezarında bulunan yaklaşık 70 metrelik kısmının ayağa kaldırılması hedefleniyor. Manisa Valiliği, Adnan Menderes Üniversitesi ve Akhisar Belediyesinin katıldığı projenin imza töreni Akhisar Belediyesi Encümen Salonu’nda yapıldı.

İmza atılan anlaşmaya göre Thyateira'nın antik sütunlu yolunun restorasyon uygulaması ve antik alanın ziyaret merkezine dönüştürülmesi uygulama işi ihale edilecek. İhale bedeli ise 1 milyon 169 bin 56 TL olarak açıklanırken, ihalenin 1 yıl içinde tamamlanması öngörülürken

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, törende yaptığı konuşmada projenin Akhisar tarihi ve kültürü kadar inanç turizmine de hizmet etmeyi hedeflediğini açıkladı.

arkeolojikhabeber.com


Benzer Haberler & Reklamlar