Tarihi kilisede 2 iş makinesi ve kamyonla çalışanlar defineci çıktı!

Tarihi kilisede 2 iş makinesi ve kamyonla çalışanlar defineci çıktı!

Şarköy'de tarihi Hagios Georgios Kilisesine 2 iş makinesi bir kamyon ile kaçak kazı yapmaya gelen defineciler, jandarma ekiplerini görünce çlaıştıkları araçları terk edip kaçtılar. Kiliseye terk edilen araçların kimlere ait oldukları araştırılıyor.

İş makinelerini bırakıp kaçtılar

Trakya gazetesinden Yakup Önal'ın haberine göre, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlı Tepeköy Mahallesi’nde meydana gelen definecilik olayı, 'bu ne cesaret' dedirtti.

1887 yılında Aziz Georgios anısına yaptırılan, günümüzde harap halde bulunan Hagios Georgios Kilisesindeki hareketlilikten şüphelenen  Tepeköy Mahallesi Muhtarı Mustafa Barış’ın İlçe Jandarma Komutanlığına yaptığı ihbar üzerine kazının izinsiz yapıldığı belirlendi

İş makinesi ve kamyonu terk edip kaçtılar

İlçe Jandarma ekiplerinin olay yerine gelmesi üzerine kazı yapan şahıslar iş makinelerini kilise bahçesine terk ederek ayrıldılar.

İlçe Jandarma Komutanlığı, Tekirdağ İl Kültür Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğüne olayla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Tepeköy Mahalle Muhtarı Mustafa Barış yaptığı açıklamada “İki hafta önce buraya iki kato 1 tane de kamyon gelerek, kilisenin içerisini düzenleyeceklerini, yapılan işin izinli olduğunu beyan ettier. Durumu İlçe Jandarma Komutanlığına bildirdim. Jandarma ekiplerinin gelmesiyle kazı yapanlar buradan uzaklaştılar bir daha da gelmediler. Daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Dilşat Ergin, Tekirdağ Müze Müdürlüğü ve İl Kültür Müdürlüğünden yetkililer geldiler ‘Bizden izin alınmadı’ dediler. Öğrendiğimiz kadarıyla Müze Müdürlüğünün suç duyurusu yapacağı bilgisini edindik.

Kazı yapmak için getirdikleri bir kato ile kamyon burada duruyor. Gelen giden bir daha olmadı. Tepeköy Şarköy’ün tarihi yerleri arasında geliyor. Buraya Yunanistan’tan bir çok Rum, Yunan geliyor. Büyükşehir Belediyesi burada bulunan kiliseyle ilgili proje çizdi. Biz de gelenlerin bu amaçla geldiğini düşündük. Meğersem izinsiz kazı yapıyorlarmış, amaçları nedir anlayamadık. Mahalle sakinlerimiz define aradıklarını düşünüyor.” dedi.

İş makinelerinin tarihi kiliseye zarar verip vermediği, izinsiz kazı yapanlar hakkında ne gibi işlemler yapılacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.


Benzer Haberler & Reklamlar