Tarihi eser operasyonunda 9 kişi tutuklandı

Tarihi eser operasyonunda 9 kişi tutuklandı

Tokat merkezli olarak 8 ayrı ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden emekli albay A.Y., aktif görevde bulunan astsubay C.G. ile birlikte B.K., M.C.,Ö.Ö.,S.A.E.,F.B., A.T. ve Y.Ç. tutuklandı.

Tokat'ta jandarma ekiplerince düzenlenen tarihi eser operasyonunda adliyeye sevk edilen, aralarında 2 emekli albay ile aktif görevde olan 1 binbaşı ve 2 astsubayın da bulunduğu 18 kişiden 9’u tutuklandı.

Jandarma ekiplerinin 8 ilde düzenlediği operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 23 şüpheliden aralarında 2 emekli albay ile halen görevde bulunan bir binbaşı, 2 astsubay başçavuş ve bir memurun da olduğu 16 şüpheli yakalanmıştı.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında Tokat İl Jandarma Komutanlığı tarafından 6 gün önce Tokat merkezli Amasya, Bursa, Kırıkkale, Kocaeli ve Şırnak olmak üzere 6 ilde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 18 şüpheli gözaltına alınan kişilerle birlikte çeşitli dönemlere ait 377 altın sikke, 52 gümüş sikke, 55 bronz sikke, 3 santim ebadında heykel, 1 bronz vazo, 1 bronz tabak, silah ve mühimmat ile define aramada kullanılan malzemeler ele geçirilmişti.

Aralarında 2 emekli albay ile aktif görevde olan 1 binbaşı ve 2 astsubayın da bulunduğu 18 kişi İl Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden emekli albay A.Y., aktif görevde bulunan astsubay C.G. ile birlikte B.K.,M.C.,Ö.Ö.,S.A.E.,F.B., A.T. ve Y.Ç. tutuklanırken diğer 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar