Tarihi eser kaçakçısı Lagina'da yakalandı

Tarihi eser kaçakçısı Lagina'da yakalandı

Anıtsal giriş kapısı, kutsal yol, altar, peribolos, Dorik Stoalar ve Hekate Tapınağı bulunan Lagina antik kalıntılarının bulunduğu alanda tarihi eser kaçakçılığı operasyonu yapıldı.

Muğla’nın Yatağan ilçesindeki Lagina Kutsal Alanı’nda yapılan operasyonda, 86 sikke, 29 işlenmiş değerli taş, 7 ok ucu ve çeşitli tarihi eserler ele geçirildi, bir şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Muğla Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Yatağan Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbarat çalışması sonucunda takibe aldığı tarihi eser kaçakçısı Etem G'nin (35), Turgut Mahallesi'ndeki Lagina Kutsal Alanı'na geldiği bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, tarihi kentin girişinde bekleyen şüpheliye ait otomobile operasyon düzenledi.

Yapılan incelemede otomobilin çeşitli yerlerine gizlenmiş Roma, Bizans ve Helenistik dönemlere ait 86 sikke, antik çağlara ait olduğu öğrenilen 7 ok ucu, 29 işlenmiş değerli taş, 3 metal yüzük, üç santimetre uzunluğunda metal savaşçı figürü ve 12 obje ele geçirildi.

Etem G.(35), jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Lagina kutsal alanında propylon (anıtsal giriş kapısı), kutsal yol, altar (kurban ve sunak yeri), peribolos (kutsal alanı çevreleyen duvar), Dorik Stoalar ve Hekate Tapınağı bulunmaktadır.

Kutsal alan, aynı zamanda Stoaların arka duvarını oluşturan iki metre yüksekliğe kadar ayakta kalmış duvarlarla çevrilidir. Üç girişli olan ve batı ucunda dört adet İyon sütunu ile taşınan apsisi bulunan anıtsal giriş yapısı Stoa'ya da bir kapı ile bağlanmıştır.

 Burak Alper Kuş - AA


Benzer Haberler & Reklamlar