Sunay Akın: Nuh’un Gemisi Müzesi olsun istiyorum

Sunay Akın: Nuh’un Gemisi Müzesi olsun istiyorum

Sosyal Medya hesabından Londra’da bulduğu 1920’li yıllara ait bir Nuh’un Gemisi oyuncağının resmini paylaşan Koleksiyoner Şair Sunay Akın, Ağrı Dağı’nın eteklerinde Nuh’un Gemisi Müzesi kurulmasına yönelik planları olduğunu açıkladı.

Aynı zamanda İstanbul Oyuncak Müzesi'nin de kurucusu olan Şükrü Sunay Akın, şairlik, yazarlık, gazetecilik, araştırmacılık, tiyatro oyunculuğu ve koleksiyonerlik gibi pek çok ünvana sahip.

Sunay Akın instagram hesabından takipçilerine Nuh'un Gemisi Müzesi kurulmasını hayal ettiğini açıkladı.

Londra’da bulduğu 1920’li yıllara ait bir Nuh’un Gemisi oyuncağının resmini kullanan ünlü müzeci şair, "Hayallerimde ve beynimde kurduğum müzelerde yer alacak eserleri bulunca, koleksiyonerleri ikna edip satın alınca, benden mutlusu yok... Nuh’un Gemisi Müzesi olsun istiyorum ülkemde... Bunun için de, uzun süredir belge ve bilgi topluyorum... Londra’da, 1920’li yıllara ait oyuncak bir Nuh’un Gemisi buldum, koleksiyonerle el sıkıştık ve aldım... Türkiyem’e güzellik katacak bu müze... Hele de Ağrı Dağı’nın eteklerinde olursa... Bir kez daha söyleyelim: Gerçek hayallerin ayak izini takip eder... Nuh’un Gemisi de kara bulutların arasından geçip, güzel bir geleceğe ulaşmadı mı?.." notunu paylaştı.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar