Sümela Manastırı 7. ayine hazır

Sümela Manastırı 7. ayine hazır

Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü Sümela Manastırı, 88 yıl aradan sonra yılda bir kez Hristiyan Ortodoksların ayin yapmasına izin verilen 2010'dan itibaren düzenlenen ayinlerin 7'ncisine ev sahipliği yapacak.

Trabzon'un Maçka ilçesinde Karadağ'ın Altındere Vadisi'ne bakan eteğinde bulunan ve 88 yıl aradan sonra 2010'dan itibaren yılda bir kez Hristiyan Ortodoksların ayin yapmasına izin verilen Sümela Manastırı'nda 7. kez ayin gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin önemli inanç merkezlerinden biri olan Sümela Manastırı'nda, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce 88 yıl aradan sonra 15 Ağustos 2010'dan itibaren yılda bir kez, bir günlüğüne Hristiyan Ortodoksların ayin yapmasına izin verildi.

Sümela Manastırı'nda, bu yıl da Hristiyan aleminde "Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü" olarak kabul edilen ve kutsal sayılan 15 Ağustos Cumartesi günü ayin yapılması için hazırlıklar tamamlandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen hazırlıklar kapsamında, 2010'dan itibaren yedinci kez düzenlenecek ayine katılacakların güvenlik, konaklama, ulaşım ve sağlık sorunlarının giderilmesi amacıyla bazı tedbirler alındı. Manastırın çevresinde güvenliği jandarma sağlayacak, içinde ve çevresinde konuşlandırılacak diğer görevliler de ayine katılanlara yardımcı olacak.

Geçmiş yıllarda Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönettiği ayini bu yıl Patrikhane yetkililerinin gerçekleştirmesi bekleniyor.

Manastırın restorasyonu dolayısıyla 4 yıldır gerçekleştirilmeyen ayine bu yıl Kovid-19 tedbirleri nedeniyle 46 kişinin katılması planlanıyor.

Yarın 09.00-12.00 saatlerinde gerçekleştirilecek ayin dolayısıyla Sümela Manastırı'na saat 14.00'e kadar heyet dışında başka ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Vatandaşlar, manastırı ayinin ardından 14.00-20.00 saatlerinde gezebilecek.

AA Tuğba Yardımcı

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar