Sirkeci PTT binası restorasyonunda kaza: Restoratör Dilek Dayar kurtarılamadı

Sirkeci PTT binası restorasyonunda kaza: Restoratör Dilek Dayar kurtarılamadı

İstanbul'un Fatih’te bulunan Tarihi Sirkeci PTT Merkez binasındaki restorasyonda şiddetli yağmura rağmen durdurulmadığı iddia edilen çalışma sırasında iskeleden düşen 23 yaşındaki restoratör Dilek Dayar hayatını kaybetti.

Ana yüklenicinin K.... Grup olduğu restorasyon işinin taşeronu A.... Restorasyon’da çalışan Dilek Dayar, 26 Temmuz Perşembe günü yaşamını yitirdi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin (İSİG) yaptığı sosyal medya duyurusunda 26 Temmuz günü yapılan restorasyon sırasında çalışmanın şiddetli yağmura rağmen durdurulmadığı iddia edildi.

Dayar'ın 20 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybettiği belirtildi.

Dilek Dayar’ın ailesi acı olayı Habersol sitesine şu şekilde anlattı: "26 Temmuz günü bina kenarındaki saçaklarda çalışan mimari restoratör Dilek Dayar ve arkadaşı şiddetli bir yağmurun başlaması üzerine işi bırakıp bellerindeki kemere bağlı olan halatları çıkararak iskeleden yaklaşık 130-150 santimetre uzaklıkta bulunan bina kısmına geçmek istedi. Arkadaşı binaya geçmeyi başarırken, Dilek aradaki boşluktan yaklaşık 20 metre aşağı düştü.

Olayın tek tanığı olan iş arkadaşı, arkasından bir ses duyduğunu, döndüğünde ise Dilek’i göremediğini söyledi.

Olay sonrasında ambulansla hastaneye götürüldükten sonra direkt yoğun bakıma alınan Dilek’in kafatasında ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu belirlendi. Müdahale sırasında 3 kez kalbi duran Dilek kurtarılamadı"

Gerçek Gündem'in haberine göre ise; Dilek için sosyal medya üzerinden cinayetin üzerinin kapanmaması için çağrı yapıldı.

Çağrıda olayın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen medyada yer almaması eleştirilerek,“İş cinayetlerini ‘kader’ olarak görmekten vazgeçin artık! Bu olayın üzerinin kapanmasına izin vermeyelim. Lütfen kardeşimin sesi olalım” denildi. İş arkadaşları da olay hakkında bilgi vererek, “İskelenin güvenilirliğinden emin olmayan firma, iskele üzerine iskele kurduktan sonra dış iskeleye işçileri çıkarmıştır. İskelenin hatalı kurulumundan dolayı iki iskele arasında boşluk bırakılmış ve bu boşluktan Dilek Dayar aşağı düşmüştür. Şantiyede file koruması yoktur ve kısa halat kullanılmaktadır. Ne yapsak Dilek geri gelmeyecek biliyoruz ama bu ihmallerin göz ardı edilmesini istemiyoruz. Başkalarınında canı yanmasın, başka anneler ağlamasın. Hep beraber Dileğin sesi olalım. Kazanın büyüğü ihmalin küçüğü ile başlar. Dileği hiç kimse duymadı, kim bilir duymadığımız daha kaç Dilek var. Bu olaya sebebiyet veren herkesin cezasını almasını istiyoruz” açıklamasında bulunuldu.

BİR KİŞİ TUTUKLU YARGILANIYOR

Olay sonrası gözaltına alınan A... Restorasyon'un sahibi ifadesinin ardından serbest bırakılırken, ustabaşı olarak çalışan kardeşi ise tutuklu yargılanıyor.

Maçka Akif Tuncel Anadolu Meslek Lisesi’nden ve Işık Üniversitesi Mimari Restorasyon Bölümüni bitiren Dilek Dayar'ın  5 Aralık 2017 tarihinde işe başladığı ve Ekim ayında 24 yaşına gireceği belirtildi.


Benzer Haberler & Reklamlar