Silivri'de kaçak kazı yaparken göçük altında kalan 2 defineci aranıyor

Silivri'de kaçak kazı yaparken göçük altında kalan 2 defineci aranıyor

Silivri'de kiraladıkları evde tarihi eser bulmak için kaçak kazı yapan 5 defineciden 2'si göçük nedeniyle kazdıkları tünelde mahsur kaldı. Dün gün boyu yapılan aramalarda ulaşılamayan definecileri kurtarabilmek ümidiyle kurtarma ekipleri bugün kazılara devam ediyor.

İstanbul'un Silivri İlçesinde Gümüşyaka Mahallesi'nde kiradıkları evde define bulmak için kaçak kazı yaparken bulundukları tünelde çöken toprağın altında  2 defiencinin bulunması için İstanbul İtfaiyes ve AFAD ekipleri çalışmaları sürdürüyor.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Gümüşyaka Mahallesi'nde kiraladıkları yazlık evin bahçe kısmında kazı yapan 5 kişiden 2'sinin zehirlenerek tünel içinde mahsur kaldığı belirtilmişti.

Açıklamada, "Tünel içine giren şahıslardan 2 şüphelinin karbondioksit gazından zehirlendiği değerlendirilmekte olup, bu kişilere ulaşmak amacıyla çalışmalar başlatılmıştır." ifadesi kullanılmıştı.

Silivri Kaymakamı Ali Partal ise 5 kişinin evi kiraladığını dile getirerek, "Şu an 2 kişi olduğu değerlendiriliyor. Göçükten değil içerideki karbondioksitten zehirlenmeleri söz konusu." dedi.

İstanbul İtfaiyesi ve AFAD'ın bölgedeki çalışmalarının sürdüğünü aktaran Partal, "Şu an 3 kişi gözaltında. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma yürütülüyor. İçeride gaz ölçümleri yapılıyor, kamera ile tespit yapılacak. Güvenli ortam olduktan sonra giriş olacak. Kazılar devam ediyor, içerideki gazın da dışarıya çıkması gerekiyor." diye konuştu.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da tüneldeki 2 kişiye ulaşmak için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
İki kişiye ulaşmak için yürütülen çalışmalara, havanın kararması nedeniyle dün gece saatlerinde ara verilmişti. Çalışmalar sabah erken saatlerde yeninden başlatıldı.
 


Benzer Haberler & Reklamlar