Şanlıurfa Müzesi otoparkını da sel bastı, müzenin içi merak ediliyor

Şanlıurfa Müzesi otoparkını da sel bastı, müzenin içi merak ediliyor

Adıyaman ve Şanlıurfa'da afete dönüşen şiddetli yağışlar nedeniyle çoğu semti su bastı, onlarca kişi öldü. Şanlıurfa Müzesi otoparkında yüzlerce araç sular altında kalırken, yağışın ve sel sularının müze içine zarar verip vermediği merak ediliyor. İçerdeki arkeolojik eserlerin durumu merak edilirken, müze yetkililerinde şu ana dek açıklama gelmedi

Deprem bölgesinde etkili olan şiddetli yağış afete dönüştü ve can kayıplarına yol açtı. Şiddetli yağışlar sonrası oluşan sel nedeniyle Şanlıurfa'da 12, Adıyaman'da 2 kişi öldü, 5 kişi ise kayıp. 

Sel sularından etkilenen yerler arasında Şanlıurfa Müze binasının bulunduğu alan da yer alıyor.

Sosyal medyada vatandaşların paylaştığı görüntülerde Şanlıurfa Müzesi’nin kapalı otopark girişinin sel suları ile dolduğu ve araçların sular altında kaldığı gürülüyor. Bu manzaralar  Şanlıurfa Müzesi’nin içinde de hasar var mı endişesini doğurdu.

Vatandaşlar, Şanlıurfa Müzesi’ndeki eserlerin sel sularından etkilenmiş olabileceğinden dolayı kaygılı olduklarını dile getirdiler.

Ancak henüz yetkili isimlerden bir açıklama gelmedi.

***

Adıyaman'da bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 2 kişi feci şekilde can verdi. Şanlıurfa'da ise sel nedeniyle 12 kişi öldü. Kayıp 5 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, deprem bölgesindeki kuvvetli yağışların bu akşam geç saatlere kadar etkili olacağını bildirdi.

Öte yandan Diyarbakır'da da beklenen yağış nedeniyle Silvan yolu üzerindeki çadırkent için tahliye kararı verildi.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar