Sagalassos Arkeolojisini Belgelemek

Sagalassos Arkeolojisini Belgelemek

Akdeniz Bölgesinin en iyi korunmuş antik kentlerinden Sagalassos'ta gerçekleştirilen arkeoloji kazılarına ait belgeleme çalışmarı, İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı Yayınlarınca kitaplaştırıldı.

Burdur'un Ağlasun ilçesindeki Sagalassos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Jeroen Poblome’nin editörlüğünü üstlendiği Scripta manent Sagalassos Arkeolojisini Belgelemek kitabı, İTÜ Vakfı Yayınları'nca Mimarlık Tarihi Araştımaları serisinde neşredildi.

Üstbaşlığı Latince Scripta manent (kayıt bulguları) başlığını taşıyan  Sagalassos Arkeolojisini Belgelemek adlı eserin tanıtım metninde şu ifadelere yer verildi: "Sagalassos (Burdur, Türkiye) Akdeniz’deki en iyi korunmuş antik şehirlerden biridir.Sagalassos arkeolojik bölgesini ziyaret edenler klasik anıtsal mimariyi ve antik şehir halkının günlük hayat tarzını keşfetmenin heyecanını yaşar.

Belçika’daki Leuven Üniversitesi’nin koordine ettiği Sagalassos Arkeoloji Araştırma Projesi, kapsamlı araştırma stratejilerinin uluslararası alanda kabul gördüğü/onaylandığı bir çalışmadır.

Şehrin uzun vadeli tarihi ve yayıldığı alan, kırsal ve şehirsel toplumları ve bu toplumların ekolojik çerçevede yaşama ve ölüme yönelik seçimleri, gerçek anlamda, disiplinlerarası araştırmaların başlıklarını oluşturmuştur.

Sonuçlar, konservasyon, restorasyon ve (topluma yönelik) tanıtım politikalarına yansıtılmıştır. Elinizdeki bu kitapta Sagalassos Projesi arkeologları konuşuyor ve Sagalassos (GB Türkiye, Burdur) arkeolojik sit alanının ve çevresindeki çalışma bölgesinin geçmişini yeniden yapılandırma ve yorumlama metotlarını açıklıyor.

Bu yayında, Sagalassos’ta arkeolojik araştırmalar yapmanın ayrıntılarını, ve kullanılan yöntemlerin tasarlanma, düzenlenme ve uygulama aşamalarını bulacaksınız"

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar