Rüyasında define görünce önce hocaya gitti sonra bahçesini kazdı

Rüyasında define görünce önce hocaya gitti sonra bahçesini kazdı

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde kadın rüyasında define gördü. Para karşılığı rüyasını yorumlayan hocanın, definenin evinin bahçesinde olduğunu söylemesi üzerine Nevşehir Müze Müdürlüğü'nden izin alarak bahçesini kazdıran yaşlı kadın hüsrana uğradı.

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde ikamet eden 50 yaşındaki Selcan Ekim isimli kadın gece rüyasında define gördü. Definenin yerini öğrenmek için yakınlarının tavsiyesi üzerine bir hocaya giden yaşlı kadın verdiği 800 TL karşılığında hocadan rüyasında gördüğü definenin yerinin evinin bahçesi olduğunu öğrendi.

İHA'nın haberine göre; durumu akrabası Köksal Ekim ile paylaşan kadın, akrabası aracılığıyla bahçesinde kazı yapabilmek için Nevşehir Müze Müdürlüğü'ne başvurdu.

Müze Müdürlüğünden gelen yetkililer ve polis eşliğinde bu sabah evine getirdiği iş makineleri yardımıyla bahçesini kazdıran Selcan Ekim, büyük bir heyecanla kazıyı bekledi.

"Burada hocalık iş var dediler. Bazı hocalar söyledi. Uydudan bazı görüntüler aldık olduğuna dair"

Kazı çalışmaları sırasında kameralara görünmemek için bahçesine çıkmayan Selcan Ekim'in akrabası Köksal Ekim: " Burada mezar olduğunu belirledik. Bir lahit mezar var. Gereken işlemler için Müze Müdürlüğü'ne başvuru yaptık. Şimdi de kazdırıyoruz. Allah nasip ederse kısa bir zamanda ne olacağı belli olacak. Burada hocalık iş var dediler. Bazı hocalar söyledi. Uydudan bazı görüntüler aldık olduğuna dair. İşte sonucu bekliyoruz. Çıkmazsa havamızı alıp gideceğiz. Lahit müze olduğunu içerisinde malzeme olduğunu söylediler. Müze Müdürlüğü ise herhangi bir şey çıkması durumunda belli bir miktarı kendilerinin alacağını belli bir miktarının ise bize verileceğini söylediler. Çıkarsa devletimizde kazansın bizde kazanalım. Burada oturanlar rüyasında görmüş. Rüyasında gördüğü için buraya kazı başlattık" dedi.

2 saat süren kazıda hiç bir şey bulunamadı

Yaklaşık 2 saat süren kazı çalışmaları sonucunda bahçede herhangi bir defineye ulaşılamadı. Yaşadıkları hayal kırıklığını 'emekler boşuna gitti' diye anlatan Ekim: " Valla ne söyleyeyim. Gördüğünüz gibi emekler boşa gitti. Yeniden kapattırıyoruz. Beklentimiz var yönündeydi o da olmadı geri kapattırıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu arada kazı çalışmaları sırasında evin bahçesine gelen ve definenin yerini söylemesi karşılığında 800 TL aldığı iddia edilen hoca ise kazı çalışmalarının sürdüğü sırada gözlerden kayboldu.

RÜYADA DEFİNE GÖRMEK NEYE YORUMLANIYOR?

Rüyasında her define gören kazı yapmaya kalkar mı bilinmez ama merak edip rüya yorum sitelerinde "rüyada define görmek ne demek" yorumlarına göz attık... Karşımıza şu yorumlar çıktı.

Rüyada define görmek, hayırlara yorulur. Bir kimsenin rüya sahibine yapacağı para desteğine delalet eder. Rüyada define görmenin anlamı, mal ve mülk olarak tabir edilir. Rüyayı gören kişinin şansının, bahtının açılacağına, rahat bir hayat yaşayacağına delalet eder.

Rüyada define görmek, hayırlı olacak işlere delalet eder. Rüya sahibinin en sıkışık ve eli en darda olduğu anda imdadına yetişecek paraya işarettir. Mal ve mülk yani dünyalık ile tabir edilir. Haram karışmamış, bazen hazırdan bazen alın teri ve bilek gücünden gelecek olan temiz kazanca ve rızka işaret eder.

Rüyada define görmek, rüya sahibinin şansının, bahtının ve kısmetinin açık, hayat yolunun temiz, yaşam çizgisinin de uzun olduğu anlamına gelir.

Rüyada define bulmak, kişinin zevki için masrafa gireceğine işaret eder. Eğer rüyada görülen değerli taşlar ise kişi, aşkta başarılı olacak demektir.

Rüyasında define bulduğunu gören hasta olur. Yıkık bir yerde define bulduğunu gören o hastalıktan kurtulamaz, ölür veya hastalığı uzar. Eğer bir Mahalle içinde define bulursa hastalıktan kurtulur.

Rüyada define görmek, helal rızka ve ganimet malına işarettir.

Rüyada define görmek; mirasa, zinadan çocuğa ve dışarı atılan şeylere işarettir. 

Rüyada define görmek, ilme işaret eder. Rüyada bir defineye rastladığını gören kimse, eğer talebe ise ilme işarettir. Eğer esnafsa ticaret yapar ve infakta bulunur.

Rüyada defineler insanın farklı şehirlerde nail olacağı iş ve görevlere isaret eder.

Rüyada define görme; işleri kolaylaşıirmaya işaret eder.

Define görmek; insanın biriktirip yığdığı servete ve zekatını vermediği mala işaret eder.

Define görmek; Kar ve ticaret edecek yere işaret eder.

Rüyasında define gören; Helal rızka, bol mala kavuşur. 

Rüyada define görmek; gayrı meşru, zina mahsülü çocuğa delalet eder

Rüyada Define Bulmak; Rüya sahibinin çok karlı olacak bir alışveriş yapmasına ve bunun ticaret hayatına büyük bir getiri sağlamasına işaret eder. Bir diğer tabiri ise rüya sahibini sevdaya sürükleyecek bir kişinin varlığıdır. Rüya sahibi, gülüşünün ya da bakışının çok hoşuna gideceği bir kimse ile tanışacak ve hayatına heyecan gelecek demektir.

Rüyada Define Aramak; Rüya sahibinin bazı çaresiz durumlara düşeceğine ve kendi yöntemleri ile duruma çareler arayacağına eğer bu da yeterli gelmezse güvendiği ve nazının geçtiği kişilerden yardım isteyeceğine işaret eder. Bu işin çaresi yine rüya sahibinin kendisindedir ve çareleri de çözümleri de kendisi yaratacaktır.

Rüyada Define Yeri Görmek; Rüya sahibinin içine düştüğü çıkmazdan kurtulmak için önüne hayırlı kapılar açılacağına ve sıkıntılı halinden kurtularak refaha kavuşacağına işaret eder. Büyük şans anlamına gelir, çözümsüz gibi duran sorunların yavaş yavaş çözülmesi şeklinde yorumlanır.

Rüyada Define Kazmak; Rüya sahibinin bir işe en zor kısmından başlayarak zahmet çekmesine oysa basit düşünüp en kolay olandan başlamış olsa çoktan hayırlı sona varmış olacağını anlaması şeklinde ifade edilir. Çektiği zahmetin gereksiz olduğu anlamına gelir.

Rüyada Define Paylaşmak; Rüya sahibinin birbirlerini iyi anladığı kişiler ile ortak hareket ederek hayırlı işler yapmasına delalet eder.

RÜYASINDA DEFİNE BULAN DEDEKTÖR ALMAYA KOŞUYOR

İşin ilginç yanı rüya yorum sitelerine yorumlanması için rüyalarını yazan vatanlaşların, define veya altın bulam rüyası gördüklerinde, rüyalarının gerçek olup olmayacağını tespit için ya hocalara gittiği ya da bir dedektör alıp kontrole kalkıştığı dikkat çekiyor...


Benzer Haberler & Reklamlar