Rusya'da alet kutusu gibi kullanılmış mamut kafatası bulundu

Rusya'da alet kutusu gibi kullanılmış mamut kafatası bulundu

Zaraysk arkeolojik alanında çalışan Rus arkeologlar sıradışı bir fosil keşfi gerçekleştirdiler. Alanda bulunan mamut kafatasının içine eşya koymak için kullanıldığı anlaşıldı.

Rusya'nın başkenti Moskova'nın Zaraysk kasabasındaki arkeoloji sahasında çalışan Rus arkeologlar önemli keşiflere imza attılar. 2016 yılında keşfedilen arkeolojik alanda Üst Paleolitik dönem insanlarına ait bir anıt yapı ve konut kalıntıları Zaraysk arkeolojik alanının Moskova'nın bilinen en esk yerleşim alanı olduğunu ortaya çıkarttı. Alanda bir mamut kafatası fosili, mamut kemikleri ve mamut dişlerinin yanı sıra, yanmış hayvan kemiklerinin bulunduğu bir ocak ve kazı alanının genelinde kömür ve kırmızı aşı boya lekeleri bulundu.

Rus Resmi Haber Ajansı TASS'ın verdiği bilgilere göre;  Alanda bulunan en ilgi çekici arkeolojik olgu Mamut Kafatası idi. Çünkü bu kafatası insanlar tarafından bazı eşyalar koymak için kullanılmıştı.

Rusya Bilimler Akademisi Arkeoloji Enstitüsü arkeoloji grubu başkanı Sergey Lev, mamutun kafatasına saklanmış kuvarstan yapılmış eşyalar ve silah yapımında kullanılan aletler bulduklarını söyledi

Moskova Bölgesi Kültür Bakanlığı internet sitesinde yer alan habere göre ise arkeolojik araştırmanın son gününde yaprak biçiminde mızrak ucu bulundu ki alanda bu tür silaha ilk kez rastlanıyor.

arkeolojikhaber.com

Sputnik Sputnik Sputnik


Benzer Haberler & Reklamlar