Rumkale'de İkinci Su Sporları Festivali başladı

Rumkale'de İkinci Su Sporları Festivali başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Rumkale'nin Türkiye'nin yeni Bodrum'u olabilecek kapasitesi bulunduğunu söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve İncil'in nüshalarının çoğaltıldığı yer olarak rivayet edilen Rumkale'de ikincisi düzenlenen Su Sporları Festivali başladı.

Türkiye'nin en yaşlı kadın yüzücüsü Fatma Nazan Göğen ile en yaşlı erkek yüzücü Levent Aksüt'ün onur konuğu olarak katıldığı festival kapsamında, Sarılar Köyü ile Rumkale arasındaki Fırat Nehri'nde yapılan Açık Su Yüzme Yarışmaları'nda sporcular 5 kilometre kulaç attı.

Merzimen Çayı üzerinde ise Dragon Bot Şampiyonası gerçekleştirildi. Yaklaşık 800 sporcunun katıldığı yarışmaların sonuçları daha sonra açıklanacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rumkale'nin, Türkiye'nin yeni Bodrum'u olabilecek kapasitesi bulunduğunu söyledi.

El birliğiyle bu potansiyeli Türkiye turizmine kazandırmayı hedeflediklerini anlatan Şahin, "Rumkale için çok zaman kaybettik. O yüzden çok hızlı hareket edip, bölgenin tüm güzelliğini bütün dünyaya duyurmalıyız. Yerelden evrensele herkesi Rumkale'ye, Bodrum'a giden herkesi Rumkale'yi görmeye davet ediyoruz." diye konuştu.

Kerem Kocalar - AA

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar