Prof. Ian Kuijt'in yorumuyla Neolitik nüfus patlaması Anamed'de konuşulacak

Prof. Ian Kuijt'in yorumuyla Neolitik nüfus patlaması Anamed'de konuşulacak

Kanadalı arkeolog ve film yapımcısı Prof. Ian Kuijt, ANAMED Dersleri kapsamında, 30 Ekim Çarşamba günü saat 18:00'de ANAMED Oditoryumu'nda İngilizce olarak 'Neolithic Baby Boom?' başlıklı konferas verecek.

Notre Dame Üniversitesi öğretim üyesi Kanadalı arkeolog ve film yapımcısı Prof. Ian Kuijt, ikinci dünya savaşından sonraki nüfus patlamasından dolayı Baby Boomers olarak adlandırılan kuşağa ithafen başlığını 'Neolithic Baby Boom?' olarak seçtiği konuşmasında, neolotik köylerdeki yoğun nüfusları yorumlayacak.

Neolitik çağ şehirlerinde 3.000 ila 8.000 arasında insan yaşadığına dair tarihi rekonstrüksiyonların önemli ölçüde abartıldığına inanmak için güçlü nedenler olduğuna dikkat çekecek Ian Kuijt'e göre Arkeoloji alanında son zamanlarda yapılan disiplinler arası araştırmalarla; Türkiye'de Aşıklı Höyük ve Çatalhöyük, Suriye'deki Tell Sabi Abyad, Tell Halula ve Ürdün'deki Ayn Ghazal gibi yerleşimlerin 1000 ila 1.200 kişinin yaşadığı savunuluyor. Nüfusun önemli kısmı ise (600 ila 900 arasında) yetişkinlerden oluşuyor.

Ian Kuijt bu verilerden hareketle; araştırmacıların dünyanın ilk köylerinin evrimini nasıl modellediğini, Neolitik Demografik Geçişin temposunu, ev ve toplum sosyal ağlarının ortaya çıkmasını yorumlayacak.

 30 Ekim Çarşamba günü saat  18:00'de ANAMED Oditoryumu'ndaki konferans İngilizce olacak...

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar