Prof. Dr. Semavi Eyice dualarla toprağa verildi

Prof. Dr. Semavi Eyice dualarla toprağa verildi

Geçtiğimiz gün vefar eden İstanbul, Osmanlı ve Bizans tarihi uzmanı, duayen sanat ve kültür tarihçisi Prof. Dr. Semavi Eyice, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Fatih Camisi Haziresi'ne defnedildi.

Tedavi gördüğü Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Eyice için, Fatih Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze töreninde ünlü bilim adamının kızları Gülfem Çebi, Gülsen Eyice, torunu Gülüm Güven ve yakın akrabaları ile sanat, kültür ve arkeoloji camiasından ünlü isimler ile akademisyenler hazır bulundu.

Törene aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi, İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanvekili Bilal Erdoğan, Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, eski Diyanet İşleri Başkanı Süleyman Ateş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da katıldı.

Eyice'nin naaşı törenin ardından, Fatih Camisi Haziresi'ne defnedildi.

Öte yandan, aynı anda eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın eniştesi Prof. Dr. Osman Çataklı da kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar