Prof. Dr. Muhibbe Darga'nın başlattığı arkeojik kazısı anlatıldı

Prof. Dr. Muhibbe Darga'nın başlattığı arkeojik kazısı anlatıldı

Bilecik'te başlayan Arkeoloji Sohbetlerinin ilk konuğu Yrd. Doç. Dr. Mahmut Bilge Baştürk; dinleyicilere, Prof. Dr. Muhibbe Darga'nın başlattığı Eskişehir Şarhöyük-Dorylaion arkeoloji kazılarını anlatı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Bilge Baştürk, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Arkeoloji Bölümü tarafından düzenlenen Arkeoloji Sohbetleri'nin konuğu oldu.

BŞEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan BŞEÜ Arkeoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Türkteki, 2012 yılından bu yana Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi ortak yüksek lisans programını yürüttüklerini, bu nedenle Baştürk'ün gerek kendileri gerekse öğrenciler tarafından yakında tanındığını söyledi.

İHA'nın haberine göre; Baştürk'ün akademik geçmişiyle ilgili bilgiler veren Türkteki, "2003 yılından itibaren Anadolu Üniversitesi'nde akademik çalışmalarına başlayan Baştürk'ün 2013 yılından bu yana Yardımcı Doçent olarak görev yaptığını ve 2005 yılından itibaren katıldığı Şarhöyük-Doryliaon arkeoloji kazılarının halen Bilimsel Danışmanlığı'nı sürdürdü. Prof. Dr. Muhibbe Darga tarafından başlatılan, Prof. Dr. Taciser Sivas'ın başkanlığında gerçekleştirilen ve 30 yıla yakın süredir devam eden Eskişehir Şarhöyük-Dorylaion kazıları sayesinde Batı Anadolu Arkeolojisi'nin önemli kazanımlar elde etti. MÖ. 3'üncü bin yıldan neredeyse günümüze kadar süren uzun süreli tabakalanmanın bu yerleşimi bölgede çalışan bilim insanları için daha da önemli hale getirdi. 22 Şubat 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Turan Efe Laboratuarı'nda gerçekleşen konferansa Arkeoloji Bölümü akademisyen ve öğrencileri yoğun ilgi gösterdi" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Mahmut Bilge Baştürk, 'Tunç Çağlarından Ortaçağa Şarhöyük Dorylaion Tabakalanması' başlıklı konferans verdi.

Etkinlik sonunda Yrd. Doç. Dr. Mahmut Bilge Baştürk'e, Yrd. Doç. Dr. Murat Türkteki tarafından BŞEÜ anı tabağı hediye etti.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar