Prof. Dr. Koray Konuk: Anadolu dünya tarihine ışık tutan bir coğrafya

Prof. Dr. Koray Konuk: Anadolu dünya tarihine ışık tutan bir coğrafya

Almanya'da Anadolu'da Altın Bir Doğum-Sikkenin İcadı konferansında konuşan Bordeaux Üniversitesi Ausonius Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koray Konuk, Anadolu'nun para dahil, dünya tarihine her alanda ışık tutan bir coğrafya olduğunu söyledi.

Bordeaux Üniversitesi Ausonius Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koray Konuk, Köln Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Köln Üniversitesi Antik Çağ Tarihi Enstitüsü iş birliğiyle Köln Üniversitesinde düzenlenen "Anadolu'da Altın Bir Doğum-Sikkenin İcadı" konulu konferansta yaptığı konuşmada, paranın mucidi Lidyalılar ve antik çağda kullanılan paralar hakkında bilgi verdi.

İlk paraların basit, alışveriş için kullanılan, beyaz altın ve metal karışımından yapıldığını, ilk olarak Ege liman kentlerinde kullanıldığını söyleyen Konuk, Anadolu'nun tarihi önemini vurgulayarak, "Anadolu para dahil, dünya tarihine her alanda ışık tutan bir coğrafyadır." dedi.

Köln Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jürgen Hammerstaedt da YEE ile bilim alanındaki iş birliğinin çeşitliliği ve sürekliliğinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Köln Üniversitesi Para Kolleksiyonu Binasında gerçekleştirilen seminerin ardından Köln Antik Çağ Enstitüsünün Lidya Dönemi Paraları Koleksiyonu'ndan eserler sunuldu.

Konferansı bilim insanları, öğrenciler ve arkeoloji meraklıları ilgiyle takip etti.

Mesut Zeyrek- AA


Benzer Haberler & Reklamlar