Yee Haberleri

Yunus Emre Enstitüsü Arkeoloji yaz okulu açacak

Yunus Emre Enstitüsü Arkeoloji yaz okulu açacak

Yunus Emre Enstitüsü bünyesinde, bu sene 10'uncusu düzenlenen Türkçe Yaz Okulunun yanı sıra Arkeoloji, Edebiyat, Bilim ve Türk Sineması alanlarında da yaz okulları düzenleyeceğini açıklandı.

Yunus Emre Enstitüsü kuruluşunun 10. yılını kutladı

Yunus Emre Enstitüsü kuruluşunun 10. yılını kutladı

Türkiye'nin diğer ülkeler ve kültürlerle dostluğunu artırmak için 2009'da kurulan Yunus Emre Enstitüsü (YEE), kuruluşunun 10. yılını çeşitli etkinliklerle kutladı. Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirilen törende konuşan YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref…

Bükreşte Türkiye Haftasında Göbeklitepe rüzgarı esti

Bükreş'te Türkiye Haftası'nda Göbeklitepe rüzgarı esti

Göbeklitepe: İnsan ve Hayat temasıyla gerçekleştirilen Türkiye Haftası’nda, Şanlıurfa'da arkeoloji kazılarının anlatıldığı konferasın yanı sıra Anadolu seramik sanatı da Bükreşli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Avusturya İmparatoru Karlın İstanbul Ziyareti fotoğraf sergisi

Avusturya İmparatoru Karl'ın İstanbul Ziyareti fotoğraf sergisi

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) Avusturya Macaristan İmparatorluğu'nun son İmparatoru Karl ve eşi İmparatoriçe Zitan'ın 1918'de İstanbul'a yaptıkları ziyaretle ilgili fotoğraf sergisi düzenlendi.

Türkolog Ord. Prof. Dr. Anna Masala Romada anıldı

Türkolog Ord. Prof. Dr. Anna Masala Roma'da anıldı

Ünlü Türkolog Ord. Prof. Dr. Anna Masala, İtalya’nın başkenti Roma’daki La Sapienza Üniversitesi'nde Roma Yunus Emre Enstitüsü'nün iş birliğiyle düzenlenen etkinlikle anıldı.

Prof. Dr. Stefania Mazzoni Romada Uşaklı Höyük kazılarını anlattı

Prof. Dr. Stefania Mazzoni Roma'da Uşaklı Höyük kazılarını anlattı

Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin, Roma YEE’nin iş birliğiyle düzenlediği etkinlikte, Floransa Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Orta Anadolu’daki İtalyan Arkeolojik Misyonu Başkanı Prof. Dr. Stefania Mazzoni arkeoloji…