Prens Mikasa Vakfı Kuruldu

Prens Mikasa Vakfı Kuruldu

Anadolu arkeolojisi, kültürleri ve tarihi ile ilgili bilimsel çalışmalar yürütmek ve yürütülen çalışmaları desteklemek amacıyla Kırşehir Kaman'da...

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Vakıflar Genel Müdürlüğü ilanına göre, Prens Mikasa Vakfı kuruldu. Vakfedenler arasında Mehmet Akman Başman, Sachihiro Omura, Halil Bülent Özgüç, Güler Sabancı, Mehmet Necati Utkan, Mustafa Yıldırım bulunuyor.

Sachihiro Omura, 1972'de 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın girişimiyle Türkiye'ye gelerek Kaman'daki Kalehöyük'te kazılar yürüten ve Japon hükümetinin desteğiyle müze kuran arkeolog olarak tanınıyor.

Vakfın kuruluş amacı, kültür ve eğitim hizmetlerini ifa etmek; kültür ve eğitim hizmetleri ile ilgili kuruluşlara her türlü yardımda bulunmak çerçevesinde, Anadolu arkeolojisi, kültürleri ve tarihi ile ilgili bilimsel çalışmalar yürütmek ve yürütülen çalışmaları desteklemek; temelde arkeoloji ve müzeoloji alanlarında olmak üzere uzman ve bilim adamları yetiştirmek; tarihi mirasın korunması için öncelikle yeni yetişen çocuk ve gençler olmak üzere toplumda duyarlılık ve bilinç oluşturmak; üniversite kurarak eğitime katkıda bulunmak, akademik çalışmalar yapmak; bu suretle Türkiye ve dünyada bilgi ve kültürün gelişmesine, kültürel ve tarihi mirasın korunmasına katkıda bulunmak olarak belirtildi

Vakfın mal varlığı 50 bin dolar olurken, vakfın sona ermesi halinde mal ve hakların devrinin Ortadoğu Kültür Derneği Kaman Şubesi'ne yapılacağı ifade edildi.


Benzer Haberler & Reklamlar