Pergamon Müzesi 8 yıllık bakıma girdi

2007 yıllında iki yıl kornişleri ve pervazları yenilenen yenilenen ve o yıldan sonra zaman bazı bölümleri kapatılan Pergamon Müzesi, 2025 veya 2026 yılına kadar sürecek tadilat için kapsamlı tadilata alıanaca.

Her yıl bir milyondan fazla ziyaretçiyi cezbeden Almanya'nın Berlin şehrindeki ünlü Pergamon Müzesi, 2007 ile 2009 yılları arasında ise kornişleri ve pervazlarını yenilemişti.

Alfred Messel tarafından tasarlanarak 1930 yılında ziyarete açılan bina; ''Müzeler Adasında”ki beş müzenin sonuncusu olmasında rağmen Berlin’in en çok ziyaret edilen müzeleri arasında yer alıyor.

Pergamon Müze binasına yeni eklemeler yağılacak. Dördüncü kanadın eklenmesi için başlayacak inşaat kapsamında, onarım ve iyileştirme çalışmaları da yer alıyor.

Eklenecek yeni binalar ile ziyaretçilerin, Mısır, Yakın Doğu, Yunan ve Roma anıtsal mimarileri arasında gezdirilmesi hedefleniyor. Binanın onarım ve iyileştirme çalışmaları birkaç aşamada gerçekleşek ve müze ziyarete tamamen kapatılmayacak.

Çalışmalar esnasında Miletos Agora Kapısı, İştar Kapısı ve Babil Geçiş Yolu salonları halka açık olacak.

2012 yılında ziyarete kapatılan kuzey kanadı ile 2014 sonbaharında ziyarete kapatılan Pergamon Sunağı Salonu 2019 yılında  tekrar açılacak.

2019’dan sonra binanın güney kanadı yenilenip, dördüncü kanadı inşa edilecek. Aynı zamanda müzeye yeni bir giriş kapısı yapılacak.

Tadilatlar sonrası Pergamon Müzesinin tahminen 2025 ya da 2026 yılında ziyaretçilere tekrar açılması bekleniyor.

https://www.museumsinsel-berlin.de


Benzer Haberler & Reklamlar