Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Skalite Ödülü aldı

Suna ve İnan Kıraç Vakfı bünyesindeki iki kardeş kurum Skål International İstanbul Kulübü tarafından ödüllendirildi. Ödülü, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü M. Özalp Birol aldı.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı bünyesinde yer alan Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Skål International İstanbul Kulübü’nün, son yirmi yıl içinde İstanbul’un kültür sanat hayatına katkıda bulunan kurum ve kuruluşları değerlendirdiği Skålite Ödülü’ne layık görüldü. TÜRSAB ana sponsorluğunda düzenlenen törende ödülü, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü M. Özalp Birol aldı.

Sanat, kültür ve bilim müzeleri ile sergi mekanları, araştırma ve uygulama merkezleri, kütüphaneler ve enstitüler açmaya, koleksiyonlar oluşturarak bunları sergilemeye yönelik faaliyetlerde bulunan Suna ve İnan Kıraç Vakfı bünyesinde yer alan iki kardeş kurum Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Skålite Ödülü aldı. Son yirmi yıl içinde İstanbul’un kültür sanat hayatına, turizmine ve tanıtımına katkıda bulunan kurum ve kuruluşların ödüllendirildiği gecede vakıf adına ödülü, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü M. Özalp Birol aldı. Birol yaptığı açıklamada, Skål International İstanbul Kulübü’ne ve seçici kurula teşekkür ederken, kendileri ile birlikte ödül alan yirmi kurumu da yürekten kutladıklarını ifade etti.

Bu yıl 21. yaşını kutlayan ödül, 1934 yılında Paris’te kurulan, bugün turizm sektöründe dünyadaki en büyük sivil toplum kuruluşu Skål International bünyesinde yer alan, kuruluşun dünyadaki en büyük kulübü İstanbul Kulübü tarafından verildi. Tören, 22 Kasım Perşembe günü İstanbul Lütfü Kırdar ICEC – Rumeli Salonu’nda, TÜRSAB ana sponsorluğunda düzenlendi.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar