Parion Antik kenti ören yeri yapılacak

Parion Antik kenti ören yeri yapılacak

Çanakkale’nin Ayvacık, Gökçeada, Ezine ve Biga İlçelerinde kamulaştırma çalışmaları kapsamında 1 milyon 769 bin 500 TL ödenek ayrıldı.

Çanakkale'nin Biga İlçesi'ne bağlı Kemer Köyü’nde, 2 bin 800 yıllık geçmişe sahip Roma İmparatorluğu’nun liman kenti Parion Antik kentinin, ören yeri olması için kamulaştırma çalışmaları kapsamında 746 bin 199 TL ödenek ayrıldı.

Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Parion Antik Kenti’nin ören yeri olması için 746 bin 199 TL değerinde kamulaştırma yapıldığını söyledi.

Turan, “Parion Antik Kenti’nin ören yeri statüsü kazanması için geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığımız aracılığıyla girişimde bulunduk. Antik Kent içerisinde ören yeri sınırları belirlendi ve alan içerisinde bulunan yerlerin kamulaştırılması için çalışmalar başlandı. Bu çalışmalar kapsamında şuanda 28 parselin kamulaştırması yapıldı. 17 parsel için çalışmalar devam etmektedir. Yapılan kamulaştırmaların değeri 746 bin 199 TL. Kamulaştırma çalışmaları tamamlandığı zaman Çanakkale’miz yeni ve çok özel bir ören yeri daha kazanmış olacaktır. Turizm alanlarımız için çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

DHA
 


Benzer Haberler & Reklamlar