Mini mini arkeologlar görenlere maşallah derdirtti

Mini mini arkeologlar görenlere maşallah derdirtti

Anaokulu öğrencileri Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kentindeki arkeoloji kazı ekibi ile birlikte sembolik kazı çalışması yaptı. Kazı çalışması görevlilerinin Roma dönemi kıyafetleriyle karşıladığı, anaokulu öğrencileri hem eğlendiler, hem öğrendiler hem de onları seyredenleri mest ettiler.

Aizanoi Antik Kenti Arkeoloji Kazıları Başkanı Prof. Dr. Elif Özer, kazı alanında anaokulu öğrencilerini ağırladı.

Zeus Tapınağı'nı ziyaret eden 25 öğrenciye Aizanoi Antik Kenti hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Elif Özer, daha sonra onları kazı evinden alınan malzemelerle hamam bölgesinde özel hazırlanmış sembolik kazı alanına götürdü.

Beşer kişilik gruplar halinde sembolik kazı yapan öğrenciler, buldukları heykel, para ve tarihi kalıntıların nasıl kayıt altına alındığını öğrendiler. Öğrenciler buldukları tarihi kalıntıları kendileri poşetleyip arkeologlara teslim ettiler.

Daha sonra kazı evine geçen öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu ve eğitime katılım belgeleri törenle verildi.

Çavdarhisar'da her yıl bu eğitimi vermeye çalışacaklarını belirten Kazı Başkanı Prof. Dr. Elif Özer. "Bugünkü çalışmamız Aizanoi kültürel miras eğitim çalışmasıydı. Hedef grubumuz ise Çavdarhisar ilçemizdeki anaokulu çocukları idi. Müdürleri ve öğretmenleri ile arkeologlarımızdan Sinan Özcan ile iletişime geçti ve bugün sabah önce tapınağa geldiler. Tapınakta biraz antik kent hakkında bilgi verip ve Aizanoi'nin adını çocuklara öğrettikten sonra kazı yerimize gittik ve ardından malzemelerimizi alarak hamamda sembolik bir kazı gerçekleştirdik. Biz tüm ekip olarak ağaç yaşken eğilir diyoruz ve Çavdarhisar'daki çocuklara her yıl bu eğitimi vermeye çalışıyoruz. Geleceğin kültürel miras elçileri olacak Çavdarhisarlı çocuklar. Aizanoi Antik Kenti'nin koruyucuları olacaklar. Buranın halkı da aslında çok zarar vermemiş., burayı korumuşlar da diyebiliriz. Bu açıdan da tüm Çavdarhisar halkına teşekkür ediyoruz" dedi.

Kazı Başkan Yardımcısı Sevim Erdinç de, Aizanoi Antik Kenti 2019 yılı Bakanlık Temsilcisi Mehmet Hasan Bozkurt ve Arkeolog Sinan Özcan, anaokulu öğrencileri ile yapılan çalışmanın önemi hakkında açıklamalarda bulundu.

İHA


Benzer Haberler & Reklamlar