Minecraft'ın arkeoloji eklentisi bu yıl 1.20 güncellemesiyle aktif ediliyor

Minecraft'ın arkeoloji eklentisi bu yıl 1.20 güncellemesiyle aktif ediliyor

Bir neslin oynayarak büyüğü ve yetişkin hale geldiği Minecraft, 2023 yılında yağacağı günceleme ile arkeoloji dünyasına adım atacak. Minecraft oyuncuları arkeoloji temasıyla yapacakları keşiflerde ve inşa faaliyetlerinde daha önceki sürümlere nazaran daha dikkatli davranmak ve daha ayrıntılı düşünmek zorunda kalacaklar.

Bilgisayar dünyasının en sevilen oyunları arasına girmeyi başarabilen eğitici yönüyle de dikkat çeken Minecraft oyunu, arkeoloji alanına adım atacağını 2020'de duyurmuştu. Minecraft Live Caves & Cliffs ile oyunun yaz döneminde piyasaya sürülmesi bekleniyordu.

Başlangıçta devasa Mağaralar ve Uçurumlar Güncellemesi ile birlikte duyurulan arkeoloji, bir daha geri döneceğine dair net bir belirti olmaksızın süresiz olarak ertelendi Lansman tarihi yaklaşırken, koronavirüs pandemisi yaşanınca oyunun geliştirici firması Mojang Studios, Caves & Cliffs'in özellik listesini ikiye ayırma kararı aldı ve arkeoloji özelliği gündeme getirlmedi..

Yaklaşık 3 yıl sonra, Minecraft'ın uzun zamandır beklenen arkeoloji özelliği nihayet ufukta göründü ve geliştirici firma Mojang Studios, oyunun bu yıl piyasaya sürülecek 1.20 güncellemesinde arkeoloji ekletisinin yer alacağını açıkladı.

Minecraft  1.20 sürümü güncellemesi bu yıl yapılacak ama  henüz ismi belli değil.

İlk elde edilen bilgilere göre Minecraft’ta arkeoloji, yeni bloklar, mekanikler ve fırçalı yepyeni bir araç içeriyor..

. Şimdi, arkeolojinin çok ihtiyaç duyduğu zamanın bir kısmını yeniden tasarlanmak ve ince ayar yapmak için harcadığını biliyoruz.

Minecraft arkeolojisi, oyunculara çok daha incelikli şekilde kazı yapmayı zorunlu kılıyor. Yeraltında saklı değerli hazineleri ortaya çıkarmak için gereken özen ve inceliği benimsemeyenler bu oyunda hayli zorlanacak gibi.

Mojang, başlangıçta arkeolojik kazı alanlarının çöllerle sınırlı olacağını söylüyor – esas olarak çöl tapınaklarının yakınında bulunuyor – ancak zamanla daha fazlası eklenecek.

Oyun geliştiriciler şimdilik özellikle çanak çömlek parçalarına dikkat çekiyorlar. Bir çanak çömlek parçasını elinize aldığınızda üzerine çizilmiş desenleri fark edeceksiniz. Dört parça toplamayı başarırsanız, onları tamamen şekillendirilmiş bir dekoratif saksıya dönüştürebileceksiniz ve daha sonra en iyi Minecraft yapılarınızı biraz tarihi tatla süslemek için yerleştirilebileceksiniz.


Benzer Haberler & Reklamlar