Milli Saraylar İdaresi'ne müze görevlileri ve restoratörler alınacak

Milli Saraylar İdaresi'ne müze görevlileri ve restoratörler alınacak

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı sınavla; üniversitelerin ilgili ön lisans ve lisans programlarından mezun 80 restoratör, lisans mezunu 30 müze görevlisi, en az önlisans mezunu 15 tekniker alımı yapacak! Sınava başvuracak adaylar için son başvuru tarihi 12 Ocak 2020.

Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayınlanan personel alım ilanına göre Cumhurbaşkanlığına bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, bünyesinde daimi istihdam etmek üzere toplamda 125 personel alımı amacıyla yazılı ve sözlü sınavlar gerçekleştirecek.. 

80 Restoratör alımı

Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı tarafından, daimi olarak istihdam edilmek üzere 80 restaratör alımı yapılacak.

Restoraftör adaylarında aranan şartlar

Taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarını koruma ve onarım restorasyon ve konservasyon konularında üniversitelerin ilgili ön lisans ve lisans programlarından mezun olmak veya Mimarlık Mühendislik fen edebiyat Güzel Sanatlar Dil ve Tarih Coğrafya fakültelerinin taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarını koruma ve onarım restorasyon ve konservasyon konularında lisansüstü programlarını tamamlamak.

30 müze görevlisi alımı

Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı tarafından, daimi olarak istihdam edilmek üzere 30 müze görevlisi alımı yapılacak.

Müze görevlisi adaylarında aranan şartlar

Yükseköğretim kurumlarının müzecilik halkla ilişkiler tarih Turizm iletişim konularında lisans düzeyinde eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmak, yabancı dil sınavı yapan kurum veya kuruluşların açmış olduğu sınavlarda en az 50 ve üzerinde yabancı dil puanını almış olmak.

15 tekniker alımı

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, en az önlisans mezunu öğrenim düzeylerinden 15 tekniker alımı yapılacağını açıkladı.

Tekniker adaylarında aranan şartlar

Teknikerlik için başvuruda bulunacak adayların ilan içeriğinde belirtilen önlisans düzeyinde mesleki teknik öğrenim veren fakültelerin veya bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. 

Adalık şartları; En az önlisans düzeyinde mesleki teknik öğrenim veren fakültelerin veya bölümlerin bilgisayar ve enformasyon sistemleri, bilişim sistemleri ve teknolojileri, bilgisayar teknolojileri ve yönetimi, bilgisayar teknolojisi, bilgisayar donanımı, kontrol sistemleri teknolojisi, elektrik, internet ve ağ teknolojileri, iklimlendirme soğutma tesisatçılığı, soğutma ve havalandırma iklimlendirme teknolojisi, yapı donanım teknolojisi, sıhhi tesisat, tesisat teknolojisi, yapı tesisat teknolojisi, elektrik elektronik teknikerliği, İnşaat, inşaat teknikerliği, ağaç işleri bakım ve onarım, eser koruma mimari, mimari restorasyon, restorasyon ve konservasyon, duvar süsleme sanatları teknikerliği, peyzaj ve süs bitkileri programlarının birinden mezun olmak, olarak açıklandı.

Adaylar için son başvuru tarihi

Milli Saraylar sürekli işçi alımı için adayların başvurularını: 12 Ocak 2020 tarihi saat 23:59’a kadar yapmaları gerekiyor.  Başvurular İnternet üzerinden yapılacak, elden veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Başvuruların https://millisaraylar.istanbul.edu.tr internet adresinden yapılması, başvuru formuna eklenecek fotoğrafın son 6 ay içerisinde çekilmiş olaması gerekiyor.

Adaylar, diploma veya mezuniyet belgesinin sureti veya e-devlet çıktısını (yurtdışında okuyanlar denklik belgesini) başvuru formuna eklemeleri gerekiyor.

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığının ilanının tam metnini bu linkten pdf olarak edinebilirsiniz.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar