Mevlevihanedeki tarihi hamam duvarında 762 yıllık kalp figürü bulundu

Mevlevihanedeki tarihi hamam duvarında 762 yıllık kalp figürü bulundu

Selçuklu hamamı duvarındak 762 yıllık kalp figürü şaşırttı. Antalya'daki Cumhuriyet Meydanı'ndaki Mevlevihane kompleksinde devam eden restorasyon çalışmaları sırasında, kompleks içindeki Selçuklu hamamında duvara işlenmiş 762 yıllık kalp figürü bulundu.

DHA muhabiri Hasan Demirbaş'ın haberine göre;  Antalya Valiliği'nin finansal desteğiyle restorasyon çalışmaları Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü'nce Cumhuriyet Meydanı'nın hemen yanı başında yürütülen Mevlevihane Müzesi ve çevresindeki Osmanlı Sultanı 2'nci Bayezid'in eşi Nigar Hatun ile Antalya'yı 1373 yılında Kıbrıs Krallığı'ndan geri alan Zincirkıran Mehmet Bey'in türbeleri ve Selçuklu hamamının restorasyon çalışmalarında hamamın giriş kapısı üstünde bulunan 70 santimetre boyunda, 50 santimetre genişliğinde duvara işlenmiş 762 yıllık kalp figürü blundu.

Kalp figürünü inceleyen Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, restorasyon çalışmaları sırasındaki buluşların kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, “Burası hamam haline getirilmeden önce farklı bir yapılaşma var mı, farklı mı tasarlandı onu araştıracağız. İlk defa böyle bir bulgu gündeme geliyor." dedi.

Haberin tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz:


Benzer Haberler & Reklamlar