Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa’nın doğusundaki Er-Rahme Kapısı yakınında meydana gelen çökme onarıldı.
Kudüs İslami Vakıflar İdaresi ekipleri bu sabah iş makineleri eşliğinde çökmenin yaşandığı Er-Rahme Kapısında onarım çalışması yaptı.
Ekipler, bölgedeki kaldırım taşlarını sökerek çöken zeminde tesviye işleminin ardından taşları yenileriyle değiştirdi.
Türkiye’de bazı sosyal medya hesaplarında Er-Rahme’deki çökmenin İsrail’in yer altı kazı çalışmaları sonucu oluştuğu iddia edilmişti.
Mescid-i Aksa yönetiminden AA’ya yapılan açıklamada, bu iddialar reddedilerek çökmenin bölgede toplanan yağmur sularının zemini oymasından dolayı meydana gelmiş olabileceğini düşündüklerini belirtmişti.
Açıklamada ayrıca Harem-i Şerif’in Er-Rahme Kapısı civarında İsrail’in yer altında kazı yaptığına yönelik yönetimin elinde herhangi bir bilgi olmadığı ifade edilmişti.
- İsrail'in Mescid-i Aksa altındaki (gizli) arkeolojik kazı çalışmaları tartışması
Filistinli yetkililer, İsrail'in uzun yıllardır Harem-i Şerif'in altında Yahudi tarihine dair bir bulguya ulaşmak için kazı çalışmaları yaptığını dile getiriyor.
Her ne kadar İsrail Mescid-i Aksa'nın altındaki gizli kazı çalışmalarını inkar etse de Filistinliler açısından bu olgu hiçbir zaman "gerçekliğini" yitirmedi.
İsrail'in 1996'da Mescid-i Aksa'nın Batı Duvarı (Burak Duvarı-Ağlama Duvarı) altında açtığını duyurduğu tünel ve daha sonra bu çerçevede açılan diğerleri, İsrail'in kutsal mabedin altında ve çevresinde yürüttüğü kazı çalışmalarına ilişkin "şüpheleri" güçlendirdi.
Faiz Abu Rmeleh - AA



Korunması için mücadele edilen Sapanca Gölü'ndeki bin metrelik balık tuzağı bulundu
Bakan Ersoy, deprem bölgesindeki Kültürel Miras Seferberliğini anlattı
Beyrut Limanı'nda Ele Geçirilen 37 Firavun Eseri Mısır'a Geri Döndü
Kuşaktan kuşağa Türk sanat eserleri Çırağan Sarayı’ndaki HERITAGE sergisinde