Mersin'e yeni arkeoloji müzesi

Mersin'e yeniden yapılan arkeoloji müzesi kente yeni soluk getircek.

MERSİN: Mersin Valisi Özdemir Çakacak, "Mersin Yeni Arkeoloji Müzesi" inşaat alanını gezerek çalışmaları inceledi ve inşaatın son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Çakacak'a inceleme sırasında Defterdar Vekili Ali Rıza Yener, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve müze inşaatını yürüten firmanın sahibi Cumhur Alp de eşlik etti.

İnşaat alanını gezen Çakacak, proje ve inşaat çalışmaları konularında yetkililerle bir süre sohbet ettikten sonra projenin genel ilerlemesiyle ilgili firma sahibiyle inşaat mühendisi Utku Doğan'dan bilgi aldı.

İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Çakacak, Mersin Yeni Arkeoloji Müzesi'nin tarih, kültür ve turizm kenti Mersin'de var olan arkeoloji müzesine ek olarak, 3 bin metrekare bina oturumu, açık sergileme ve depolama alanlarıyla toplamda 9 bin metrekareyle Mersin'in ihtiyaç duyduğu tarihi eserleri sergileme, tanıtım ve depolama alanı ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacağını belirtti.

Çakacak, müze tamamlandığında bünyesinde sergileme ve depolama alanlarının yanı sıra 2 konferans salonu, halka açık kafeterya, çocuk oyun alanı ve Mersin'in kültürel miraslarını tanıtacak hediyelik ürünlerin sergileneceği satış ofisinin de yer alacağını kaydetti.


AA Mustafa Güngör

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar