Lydia'nın 14 yüzyılı konuşulacak

Lydia'nın 14 yüzyılı konuşulacak

Uluslararası Lydia Arkeolojisi ve Tarihi Sempozyumu 17-18 Mayıs 2017 tarihlerinde İzmir'de yapılacak.

“Erken Dönemlerinden, Geç Antik Çağa Lydia Bölgesi Arkeolojisi ve Tarihi (M.Ö. 8. Yy.-M.S. 6. Yy.) Uluslararası Sempozyumu” 17-18 Mayıs 2017 tarihlerinde İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

18 Nisan 2017 Salı - D.E.Ü. Ege Bölgesi Kültür Varlıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKVAM) tarafından organize edilen sempozyuma, 24 farklı ülkeden 110 a yakın bilim insanı katılacak.

DEÜ'nün Izmir-Alsancak'taki Rektörlük Binası ndaki DESEM-Mavi Salon da gerçekleşecek olan sempozyumun bildirilerinin 2018 ya da 2019 yılları içerisinde yurtdışında basılması planlanıyor.

Sinop üniversitesi Arkeoloji Bolumu Başkanı Yard. Doç.. Dr. Gülseren Kan Şahin; "Sempozyum sonrasında 19-20 Mayıs tarihleri arasında, Yunanistan'ın Sakız Adası'na arkeolojik bir gezi düzenlenecektir.21 Mayıs 2017 tarihinde Manisa İli, Sart Örenyeri ne ikinci bir sempozyum gezisi gerçekleştirilecektir. Sempozyuma arkeologlar, arkeoloji ile ilgileneler, Arkeoloji Kulüpleri, Türkiye deki tüm arkeoloji bölümü öğrencileri davetlidir" dedi. 

Sempoyumla ilgili bilgiler şu adreslerden edinilebilir.

https://independent.academia.edu/TheLydiaSymposium
https://www.researchgate.net/profile/The_Lydia_Symposium
https://deu.academia.edu/ErgunLAFLI

turizmhaberleri.com


Benzer Haberler & Reklamlar