Likya Yolu Ultra 2018 Maratonu koşuluyor

Likya Yolu Ultra 2018 Maratonu koşuluyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinden başlayan Likya Yolu Ultra Maratonunda , 174, 130, 55, 35 ve 13 kilometre ile takımlar kategorilerinde, Türkiye'nin yanı sıra 16 ülkeden 358 sporcu mücadele ediyor.

Ölüdeniz Mahallesi Ovacık mevkisindeki tarihi Likya Yolu'nun başlangıç noktasından 174 kilometre kategorisinde start verildi.

Uzun etap projeler direktörü Özgür Çelikkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugüne kadar çok etaplı olarak gerçekleştirilen yarışı, bu yıl tek etaplıya çevirdiklerini söyledi.

Likya Yolu'nun yarış için çok uygun bir parkur olduğunu vurgulayan Çelikkaya, şunları kaydetti:

"İçerisinde her seviyeden sporcuya hitap eden kategorileri var. Maratonda, profesyonel sporcular için dünyanın en zorlu etaplarından birisi olan 174 kilometre parkuru var. Bunun dışında 130, 55, 35 ve 13 kilometre gibi çeşitli uzunluklarda kategorilerde sporcular mücadele edecek. Türk sporcuların yanı sıra 16 farklı ülkeden 26 yabancı sporcu da maratona katılıyor. Pek çok yabancı basın mensubu da yarışı takip ediyor. Türkiye'nin en önemli ultra maraton koşucuları da burada."

Sporculardan Ahmet Say, yarışa ilk kez katıldığını ve çok heyecanlı olduğunu belirterek, Likya döneminde insanların yürüdükleri yolu koşmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade etti.

Sevil Toker ise daha önce Tuz Gölü'nde koştuğunu, Likya Yolu parkurunun zor ve aynı zamanda keyifli olacağını dile getirdi.

Likya Yolu Ultra Maratonu, 30 Eylül'de sona erecek.

Kameraman Ali Rıza Akkır


Benzer Haberler & Reklamlar