Kuyumcu dükkanını dolduracak kadar tarihi eser olabilecek mücevher yakalandı

Kuyumcu dükkanını dolduracak kadar tarihi eser olabilecek mücevher yakalandı

Gaziantep'teki tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 3 kişiyi gözaltına alan jandarma ekipleri tarihi eser olduğu tahmin edilen 1857 sikke ile altın yüzükler ve mücevherat içeren 538 parça tarihi görünümlü obje ele geçirdi.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Malatya Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmasında M.A, E.A. ve O.D'nin bin 857 sikke ile altın yüzük, çeşitli mühürler ve değerli taşlardan oluşan 538 parça tarihi objeyi yurt dışında satmak için hazırlık yaptığı bilgisine ulaştı.

Zanlıların kaldığı 2 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, bin 857 sikke ile 538 parça tarihi objeye el koydu.

Gözaltına alınan 3 zanlı jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Tarihi eserler ise Zeugma Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

Zanlılar tutuksuz yargılanacak

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerince dün düzenlenen operasyonda ele geçirilen bin 857 sikke ile 538 parça tarihi objeyi yurt dışına götüreceği iddiasıyla gözaltına alınan M.A, E.A. ve O.D'nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mehmet Akif Parlak - AA


Benzer Haberler & Reklamlar