Kuşkayası Yol Anıtı’nda kazı yapan defineciler bu kez kaçamadı

Kuşkayası Yol Anıtı’nda kazı yapan defineciler bu kez kaçamadı

Geçtiğimiz Mayıs ayında kaçak kazı yapıldığı tespit edilen ancak failleri yakalanamayan Bartın’ın Amasra ilçesindeki Kuşkayası Yol Anıtı’nda kaçak kazı yapan defineciler bu kez kaçmayı başaramadı. Tarihi alanda kaçak kazı yapan 6 defineci yakalanarak, gözaltına alındı.

Bartın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bartın-Amasra yolu üzerinde bulunan ve Anadolu'nun tek yol anıtı olduğu bilinen Kuşkayası Yol Anıtı'nda defineciler tarafından kaçak kazı yapıldığı ihbarını aldı.

DHA'nın haberine göre; Harekete geçen ekipler, Bartın girişinde 2 otomobili durdurarak, arama yaptı. Otomobillerde 1 adet jeotermal sondaj dedektörü, 2 adet patlayıcı madde, 62 metre uzunluğunda kablo, 1 adet hilti, 2 adet güç kaynağı ve kazıda kullanılan malzemeler ele geçirildi. 2 otomobildeki A.K., R.Ö., Y.G., Ü.Ö., İ.H.K. ve S.Ç. gözaltına alındı.

Kazı yapmaktan döndükleri belirlenen 6 şüpheli hakkında ‘Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’ ile ‘Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Kakkında Kanunu’na muhalefet suçlarından soruşturma başlatıldı.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar