Kültürel ve Doğal Miras'ın muhafızları onurlandırılıyor

Kültürel ve Doğal Miras'ın muhafızları onurlandırılıyor

Kültürel ve doğal mirası korumak, araştırmak ve bilinmesini sağlamak için emek verenler, kıymetlerinin yaşarken anlaşılması amacıyla Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu'nca onurlandırılıyor.

"Türkiye’nin her bölgesinde kültürel ve doğal mirasa yönelik tehditler ve tahribat karşısında farkındalık oluşturmak ve sorunların çözümüne katkıda bulunarak kültür ve doğa varlıklarının korunmasını sağlamak, kültürel ve doğal çevreye ilişkin her türlü tahribatı belgeleyerek sorumlu kurumların yanı sıra kamuoyuna da aktararak toplumun tüm kesimlerinde bir duyarlılık oluşturmayı hedefleyerek bu varlıkların tanınıp korunmasına katkıda bulunmak" amacıyla, yaşadığımız coğrafyanın can verdiği kültürel birikime gönül veren insanların bir araya gelmesi için oluşturduğu Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu'nun sosyal medya kanallarında gerçekleştirdiği çalışmalar yoğun ilgi görüyor.

Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu'nun, yaşadığımız coğrafya çerçevesinde bu hafızayı canlı tutmak ve bu değerlerin geleceğe aktarılmasına katkıda bulunabilmek hedefiyle oluşturduğu Facebook grubun üye sayısı yaklaşık 17 bin kişiye ulaşmış durumda   Platformun kurucu üyelerinden ünlü editör arkeolog Nezih Başgelen, kültürel ve doğal mirası korumak, araştırmak ve bilinmesini sağlamak için emek verenlerin kıymetinin yaşarken anlaşılması ve onlara vefa borcunun manen de olsa ödenebilmesi amacıyla onurlandırma etkinliği başlattıklarını açıkladı.

Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu'nun kültürel ve doğal mirasa verdiği emeklerinden dolayı onurlandırdığı ilk 3 isim Ali Haydar Aksakal, Ali Doğan ve Sefa Taşkın oldu.

Platformun sitesinde bu isimlerle ilgili şu ifadeler yer aldı 

Ali Haydar Aksakal

"Manisa tarihine, arkeolojisine, kültürüne ömrünü adayan değerli araştırmacı yazar Ali Haydar Aksakal'ı yazdığı eserlerden dolayı gönülden kutluyor ve “Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu” olarak onurlandırıyoruz."

Ali Doğan

"Türkiye'nin Şelalelerini, Göllerini, Kanyonlarını belgelemeye ve endemik Ters Lale'yi korumaya - çoğaltmaya adanmış bir yaşam : Ali Doğan - Mersin. Kendisini bu örnek çevre dostu çabalarından dolayı gönülden kutluyor ve “Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu” olarak onurlandırıyoruz.

Sefa Taşkın

Değerli Dostum, Bergama Eski Belediye Başkanı Sefa Taşkın, Batı Anadolu-Bergama Arkeolojisi, Tarihi, Kültürü ile ilgili tarih öncesinden günümüze pek çok bilinmeyen konuyu aydınlatmak için araştırıyor, yazıyor. Platformumuzda da "Taş Yerinde Ağırdır Unutmayalım, Unutturmayalım" başlığı altında Bergama'nın yurtdışındaki kültürel mirasının geri alınması konusunda bir kampanyayı azimle sürdürüyor. Kendisini bu örnek çabalarından dolayı gönülden kutluyor ve “Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu” olarak onurlandırıyoruz.

Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu'nun onurlanma lsitesinde başka hangi isimlerin yer alacağı merakla bekleniyor.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar