Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu'na büyük ilgi

Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu'na büyük ilgi

3 hafta önce kurulan Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu kısa sürede Türkiye'nin dört bir yanından katılımlarla 5 bin üyeyi geçti.

 Platformun kurucu-yöneticilerinden Nezih Başgelen, 13 Haziran itibariyle kurulan "Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu" nun 5 bin 22 üyeye ulaştığını belirterek, "Platform ailemiz ilgi duyan duyarlı çevre dostlarının katılımıyla her geçen gün daha da genişliyor ve üyelerin birbirinden ilginç paylaşımlarıyla da daha etkin hale geliyor. 19 Mayıs'ta kurulduğumuzu düşünürseniz ülkemizde bu alanın içinde bulunan kişilerin şartları da göz önüne alırsanız azımsanmayacak olumlu bir gelişme. Yürütücü Ekibimiz ve Danışma Kurulumuzda gece -gündüz demeden çalışan arkadaşlarımıza ve platforma katılan herkese teşekkürler ediyoruz. " dedi.


Tarihi ve doğal çevre değerlerini korumanın özünün gerçek anlamda onları merak etmeye, bilmeye ,sevmeye dayandığını belirten Başgelen, "Koruma bilincinin gelişmesi için de farkındalığın olması ve gelişmesi gerek. Tarihsel ve Doğal Çevreyi - onu oluşturan unsurları- anlayabiliyorsanız onları sevmeye de başlar hak ettikleri değerleri de verirsiniz. Ne kadar çok farkında olur ve bilirseniz o denli sever o kadar da korursunuz. Ülkemizin değerlerini gerçek anlamda tanımıyoruz, bilmiyoruz, bu yüzden de değerlerini anlamıyoruz . Değerlerini bilmeyince doğal ve tarihi eserlerimizi sevmiyor yitip gitmelerine de üzülmüyoruz. İşte bu nedenlerle Mayıs ayı içinde “Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu” nu kurduk . Bizimle ayni kaygıları taşıyan geniş bir katılımla platformda koruma çabalarının yanısıra bu farkındalığı, bu bilinci de geliştirmek için özen göstermeye çalışıyoruz." dedi.

Platformun amacının, Türkiye’nin her bölgesinde kültürel ve doğal çevre değerlerine yönelik tehditler ve tahribat karşısında farkındalık oluşturmak ve sorunların çözümüne katkıda bulunarak kültürel ve doğal varlıkların korunmasını sağlamak olduğunun altını çizen Başgelen şunlarıdile getirdi:

"Kültürel ve doğal çevreye ilişkin her türlü tahribatı belgeleyerek sorumlu kurumların yanı sıra kamuoyuna da aktararak toplumun tüm kesimlerinde bir duyarlılık oluşturmayı hedefleyen platformun temel amacı, bu varlıkların tanınıp korunmasına katkıda bulunmaktır. Siyaset üstü bir değerler bütünü olan ve ortak kimliğimizi oluşturan kültürel ve doğal mirasın korunması, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının olduğu kadar tüm insanlığın ortak sorumluluğudur. Bugün dünyanın neresinde olursa olsun, insanlığın ortak mirası sayılan onbinlerce yıllık birikim, aynı zamanda yeryüzünün hafızasıdır. Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu’nun hedefi, yaşadığımız coğrafya çerçevesinde bu hafızayı canlı tutmak ve bu değerlerin geleceğe aktarılmasına katkıda bulunabilmektir.

Tarihi ve Doğal Çevre Değerlerini korumanın özü gerçek anlamda onları merak etmeye, bilmeye ,sevmeye dayanıyor. Koruma bilincinin gelişmesi için de farkındalığın olması ve gelişmesi gerek. Tarihsel ve Doğal Çevreyi - onu oluşturan unsurları- anlayabiliyorsanız onları sevmeye de başlar hak ettikleri değerleri de verirsiniz. Ne kadar çok farkında olur ve bilirseniz o denli sever o kadar da korursunuz. Ülkemizin değerlerini gerçek anlamda tanımıyoruz, bilmiyoruz, bu yüzden de değerlerini anlamıyoruz . Değerlerini bilmeyince doğal ve tarihi eserlerimizi sevmiyor yitip gitmelerine de üzülmüyoruz. İşte bu nedenlerle bu platformda koruma çabalarının yanı sıra elbirliği ile bu farkındalığı, bu bilinci de geliştirmek için özen göstermeye çalışıyoruz . Hep birlikte kültürel ve doğal değerlerimizi gerçek anlamda bilmek ve keşfetmek için yola çıkıyoruz.

Platform sayfamızda tarihi ve doğal peyzajın korunması / tahribatı, geleneksel yaşam değerlerimiz, kültür varlıklarımız, yaban hayatı, antik kentlerimiz / tarihi eserlerimiz ile yaşadığımız coğrafyanın güzelliklerini paylaşmaya özen gösteriyoruz. Bu alanlara ilgi duyanlar sayfamızdaki duyarlılığı ve farkındalığı daha etkin hale getirebilmek adına platformun ruhuna uygun arkadaşlarınızı ve dostlarınızı üye olarak davet edebilirler. Hedefimiz bizler gibi bu konulara ilgi duyan daha fazla kişiye ulaşarak daha etkin bir platformu ilgili kamuoyumuzla buluşturabilmek. Bu konuda destek olanlara ve olacaklara teşekkür ediyoruz."

 

https://www.facebook.com/groups/1552372468257798/?epa=SEARCH_BOX  

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar