Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu kuruldu

Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu kuruldu

Kültürel ve doğal mirasımızı korumak, farkındalık oluşturmak ve canlı tutmak için Arkeolog editör Nezih Başgelen önderliğinde "Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu" kuruldu

Arkeolojik Haber'in de desteklediği platform, şu açıklamayla kuruluşunu duyurdu;

Yaşadığımız coğrafyaya ve bu benzersiz coğrafyanın can verdiği kültürel birikime gönül veren insanların bir araya gelmesi için oluşturulmuş bir gruptur.

Platformun amacı, Türkiye’nin her bölgesinde kültürel ve doğal mirasa yönelik tehditler ve tahribat karşısında farkındalık oluşturmak ve sorunların çözümüne katkıda bulunarak kültür ve doğa varlıklarının korunmasını sağlamaktır.

Kültürel ve doğal çevreye ilişkin her türlü tahribatı belgeleyerek sorumlu kurumların yanı sıra kamuoyuna da aktararak toplumun tüm kesimlerinde bir duyarlılık oluşturmayı hedefleyen platformun temel amacı, bu varlıkların tanınıp korunmasına katkıda bulunmaktır.

Siyaset üstü bir değerler bütünü olan ve ortak kimliğimizi oluşturan kültürel ve doğal mirasın korunması, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının olduğu kadar tüm insanlığın ortak sorumluluğudur.

Bugün dünyanın neresinde olursa olsun, insanlığın ortak mirası sayılan onbinlerce yıllık birikim, aynı zamanda yeryüzünün hafızasıdır.

Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu’nun hedefi, yaşadığımız coğrafya çerçevesinde bu hafızayı canlı tutmak ve bu değerlerin geleceğe aktarılmasına katkıda bulunabilmektir. 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar