Türkiye define peşinde koşan insanların haberleri ile yatar ve onlarn haberleri ile kalkar hale geldi. Konya’nın Yunak ilçesinde düzenlenen operasyonda kaçak kazı yapan 6 kişi suçüstü yakaladı.
Yunak ilçesinin Piribeyli Mahallesi'nde Akpınar Evleri mevkisinde devriye görevini yürüten İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, birinci derece sit alanında kaçak kazı yapıldığını tespit etti.
Ekiplerin düzenlediği operasyonda E.Ö. (38), M.D. (59), A.P. (60), M.M. (47), M.Y. (29) ve C.C. (44) suçüstü yakalandı.

Operasyonda definecilerin yanlarında getirdiği kazma, kürek, levye, balyoz, detektör, murç ve kaya eritici kimyasal maddeye el konuldu.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Abdulkadir Uysal- AA


Ani Köprüsü Türkiye-Ermenistan İşbirliği İle Restore Edilecek
Prof. Dr. Mehmet Baha Tanman, Mevlevihanelerin Mimari Özelliklerini anlatacak
Manisa Kurtuluş Müzesi Ulusal Mimarlık Ödüllerinde Yapı Dalı Ödülüne layık görüldü
C Sehpa ile Modern Yaşam Alanlarında Pratik ve Fonksiyonel Çözümler