Konak'taki İtalya Evi restore edilerek törenle hizmete açıldı.

Konak'taki İtalya Evi restore edilerek törenle hizmete açıldı.

Alsancak Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde İtalyan Kültür Merkezi olarak uzun yıllar hizmet veren İtalya Evi, İtalya'nın İzmir Konsolosu Valerio Giorgio'nun öncülüğünde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi işbirliğindeki restorasyon sonucu hizmete açıldı

İzmir'in Konak ilçesi Alsancak Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde İtalyan Kültür Merkezi olarak uzun yıllar hizmet veren İtalya Evi, İtalya'nın İzmir Konsolosu Valerio Giorgio'nun öncülüğünde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi işbirliğinde aslına uygun olarak yenilendi.

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, düzenlenen programda, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konsolos Valerio Giorgio ise bu merkezin Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Türk-İtalyan dostluğu için bir simge olmasını amaçladıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.

Yapının İtalyan ve Türk vatandaşları için kültürel etkinliklerin düzenlenmesi, dostlukların geliştirilmesi ve İtalya'nın tanıtımı adına halka açık bir buluşma yeri olması hedefleniyor.

İki katlı binanın içinde Türk-İtalyan ilişkilerini anlatan butik müze, çok amaçlı sergi, etkinlik ve konferans salonu, Türkiye'nin en büyük İtalyanca kitap arşivine sahip bir kütüphane, ticaret, kültür, eğitim gibi alanlarda kayıt ve danışmanlık hizmetleri verecek resmi temsilcilikler ile gastronomi sunumlarının yapılacağı bir mutfak gibi önemli alanlar yer alacak.


Benzer Haberler & Reklamlar