Kitap ve tarih severler için cazip aksesuar: Milet Agora Kapısı

Kitap ve tarih severler için cazip aksesuar: Milet Agora Kapısı

Paşabahçe Mağazaları’nın el imalatı camdan üretilen ve ‘pate de verre’ tekniği ile şekillendirilen Milet Agora Kapısı Kitap Desteği, cam ve tarih tutkunlarının beğenisine sunuldu.

Anadolu’daki Roma mimarisinin önemli örneklerinden Milet Agora (Pazaryeri) Kapısı’ndan esinlenerek tasarlanan Milet Agora Kapısı Kitap Desteği, Paşabahçe Mağazaları’nda kitaplıklara farklı bir görünüm kazandırmayı bekliyor.

 

Milet Agora Kapısı, Antik Milet (Miletos) kentinin en önemli noktaların birisiydi. Antik Çağ’da Avrupa, Kuzey Afrika, Ege Adaları, Kıbrıs ve Asya arasındaki mal değişimlerinin yapıldığı önemli bir ticaret merkezi olması sonucunda oldukça zenginleşen kent, güçlü donanması sayesinde askeri olarak da çok güçlenmiştir.

 

Bolluk ortamına bağlı olarak bilim ile beraber felsefe de gelişmiş, Thales, Pisagor gibi dönemin en önemli felsefecileri bu kentten beslenmişlerdir. Milet Agora (Pazaryeri) Kapısı Milet’ten götürülen eserler arasında önemli bir yere sahiptir. Sultan II. Abdülhamid Han’ın bilgisi dâhilinde Almanlar tarafından Berlin’e taşınan yapıyla beraber başka eserler de götürülmüştür. Ancak II. Dünya Savaşı’nda Berlin’in bombalanması sırasında Milet Agora Kapısı büyük hasar görmüştür. Savaştan sonra tekrar onarılarak bugünkü haliyle Berlin’deki Pergamon Müzesi’nde sergilenmektedir. 

 

Kitap severlerin beğenisini kazanacak Milet Agora Kapısı Kitap Desteği’ni satın almak ve Kayıp Hazineler koleksiyonundaki diğer ürünlerini incelemek için Paşabahçe Mağazaları’na uğrayabilir ya da www.pasabahcemagazalari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar