Kırgızistan'da dördüncü altın kaplamalı komuzu kimin alacağı merak ediliyor

Kırgızistan'da dördüncü altın kaplamalı komuzu kimin alacağı merak ediliyor

Kırgıozistan'ın milli sonbolleri arasında yer alan ve Kırgız halkının geleneksel kültüründe önemli yer turan müzik aleti komuzun önemini genç nesillere algılattarabilmek için hazırlanan altın kaplamalı komuzlardan üçüncüsü Milli Tarih Müzesi'nde sergilenirken, dördüncü altın kaplama komuz bugün birinci olacak halk aşığına verilecek.

Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'te yardımsever iş adamı Niyazbek Aybaşev'in sponsorluğunda, usta Maratbek Berikbayev ve Ali Mamarasulov tarafından hazırlanan altın kaplamalı komuz, Milli Tarih Müzesi'ne hediye edildi.

Müzede düzenlenen törene, Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakan Yardımcısı Çingiz Esengulov, akademisyenler, bürokratlar, halk sanatçıları ve davetliler katıldı.

Törende, altın süslemeli komuzun amacının, atalardan kalan mirası yüceltmek, genç nesillere telli çalgıya saygıyı aşılamak ve değerini anlatmak olduğu vurgulandı.

Kırgız yardımseverin yaptırdığı altın kaplamalı komuzlardan ilki, 2015'te aşıklar (aitış) yarışmasında birinci olan yarışmacıya, ikincisi 2021'de Oş kentindeki Suleyman Müzesi'ne hediye edilmişti.

Her biri yaklaşık 4 bin 300 dolara mal olan altın kaplamalı dördüncü komuzun ise bugün Bişkek'teki Intımak (Birlik) Parkı'nda düzenlenecek aşıklar yarışmasında birinci olana hediye edileceği öğrenildi.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar