Kilistra Antik Kenti

Lav yığılmalarıyla meydana gelen volkanik arazi üzerine kurulu yapısıyla Kapadokya'nın benzeri mekan, aynı zamanda 2 bin yılı aşkın geçmişi ile Orta Çağ Hristiyanlığının önemli merkezleri arasında yer alıyor.

Konya'nın Meram ilçesi Gökyurt Mahallesi'nde bulunan, Kapadokya'daki gibi lav yığılmalarıyla meydana gelen volkanikarazi üzerine kurulu, Helenistik ve Roma dönemi eserlerinin yer aldığı Kilistra Antik Kenti, tarihi mirası ve coğrafi güzellikleriyle ilgi görüyor.

Geçmişi 2 bin yıla dayanan antik kent, Hazreti İsa'nın havarilerinden Aziz Pavlus'un yaşadığı yerlerden biri olması dolayısıyla Orta Çağ Hristiyanlığının önemli merkezleri arasında yer alıyor.

Kapadokya'daki gibi lav yığılmalarıyla meydana gelen volkanik arazi üzerine kurulu antik kent, tarihi mekanlara meraklıların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor ve coğrafi özelliği ile de doğa ve fotoğraf tutkunları için unutulmaz bir anıya dönüşüyor.

Kilistra Antik Kenti, kiliseler, şapeller, manastırlar, gözcü kuleleri, sığınaklar, antik yollar, sarnıç ve su kanalları gibi mimari örnekleriyle inanç turizmi açısından önemli bir potansiyeli barındırıyor.


Benzer Haberler & Reklamlar