Kasımiye Medresesi peyzajla renklendi

Kasımiye Medresesi peyzajla renklendi

Kasımiye Medresesi'nin çevresinde yeşillendirme yapıp oturma alanları oluşturarak, tarihi mekanın estetiğine katkı sağladı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, tarihi mekanların çevresini düzenliyor.

Yaptığı başarılı çalışmalarla vatandaşa kaliteli belediyecilik hizmeti sunan Mardin Büyükşehir Belediyesi, turizme katkı amacıyla tarihi ve kültürel varlıklarda peyzaj çalışması başlattı.

Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Kasımiye Medresesi'nin çevresinde yeşillendirme yapıp oturma alanları oluşturarak, tarihi mekanın estetiğine katkı sağladı.

Tarihi medreseyi gezmeye gelen ziyaretçiler, özellikle rengarenk lalelerin önünde fotoğraf çektiriyor.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, tarihi Kasımiye Medresesi'nin yeni görünümünün şehre ayrı bir hava kattığını belirtti.

Mardin'in turizmin gözde kentlerinden biri olduğunu vurgulayan Yaman, şöyle konuştu:

"Tarihi kentte düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında Kültür Sokağı'nı açtık. Şeyh Çabuk Camisi'nin bulunduğu sokağı da tarihi dokuya uygun hale getireceğiz. Bunun yanında Hasan Ammar Çarşısı'nı da restorasyondan geçireceğiz. Misafirlerimiz tarafından en çok ziyaret edilen mekanların çevre düzenlemesini başlattık. Bu kapsamda ilk düzenlemeyi Kasımiye Medresesi'nde yaptık."

Medresenin bahçesine yüzlerce ağaç diktiklerine işaret eden Mustafa Yaman, "Misafirlerimiz için oturma alanları yaptık. Binlerce mevsimsel çiçek ektik. Açan rengarenk laleler tarihi medreseye ayrı bir hava katarak, adeta kartpostallık görüntü oluşturdu." dedi.

Osman Öksüz - AA


Benzer Haberler & Reklamlar